Menu
Ajax CT reikt prijzen uit

Ajax CT reikt prijzen uit

De jeugdopleiding van Ajax Cape Town heeft onlangs het seizoen afgesloten met een feestavond voor de talenten. Zoals op de Toekomst in Amsterdam het seizoen wordt uitgeluid met de Vanenavond, zo maken de opleiders in Kaapstad ook op de slotavond de individuele prijswinnaars bekend. Abubaker Mobara (foto) kreeg de Award 'Urban Warrior' uitgereikt.

Niet alleen de jeugd was uitgenodigd, ook het voltallige eerste team was present. Trainer Maarten Stekelenburg moedigde de jeugd aan hun droom achterna te jagen en te gaan voor een plaats in het eerste team. Daarna speelden de ouders, uiteraard onder luide aanmoedigingen van hun kroost, een wedstrijd tegen de technische staf. ,,Nadat Maarten de dag had geopend, hebben we als jeugdopleiding hem nog een cadeau gegegeven en bedankt voor zijn jaren als hoofd opleiding", vertelt Corné Groenendijk over de geste aan zijn voorganger.

Na de wedstrijd introduceerde Groenendijk de jeugdopleiding aan de aanwezigen. De prestaties van elk team werden uitgelicht en na Groenendijk nam Ajax Cape Town-directeur George Comitis het woord. Hij vroeg de spelers met klem hun Ajax-droom te blijven volgen en zo door te dringen tot het vlaggenschip van Ajax CT 1, het nationale team én Ajax Amsterdam. ,,De resultaten van de jeugd waren dit jaar heel erg goed", weet Groenendijk. ,,Op één team na zijn ze allemaal kampioen geworden."

Corné Groenendijk heet spelers en familie welkom op Ikamva. Corné Groenendijk heet spelers en familie welkom op Ikamva.

Na de mooie motiverende woorden van de directeur, was het tijd voor het belangrijkste evenement van de dag, de bekendmaking van de Speler van het seizoen per groep. Per leeftijdscategorie waren een paar spelers genomineerd, waarbij niet alleen is gekeken naar hun voetbalkwaliteiten maar ook hun bereidheid om zich buiten het veld verantwoordelijk te gedragen. ,,We hadden foto's van alle genomineerden op groot scherm en iedereen kreeg een daverend applaus. Dat was prachtig om te zien. De sfeer onderling was erg goed, er was totaal geen sprake van jaloezie. In Nederland zijn we toch gereserveerder; hier liggen de emoties meer aan de oppervlakte. Er wordt gezongen, gedanst en de blijdschap is ook uitbundig."

Van de winnaars was de speler in de categorie Onder 15 afgelopen voorjaar nog in Amsterdam. Justin Jacobus was door Kaapstad tijdens de AEGON Future Cup toegevoegd aan het team onder 17. De trotse winnaars kregen een fraaie bokaal ter herinnering en stuk voor stuk hopen ze over een aantal jaar Ajax Cape Town 1 te vertegenwoordigen. ,,Abubaker Mobara werd behalve speler van het jaar bij onder 17, ook de overall-winnaar. Hij speelt intussen ook al een aantal weken bij onder 19, dat niet het seizoen van de jeugd volgt, maar van het eerste. Daar heeft hij alweer een basisplaats veroverd. Nu is het afwachten of hij ook de laatste stap kan maken", besluit Groenendijk.

De winnaars per categorie zijn als volgt:

Onder 12 - speler van het jaar - Jean-Andre 'Junior' Stroud
Onder 13 - speler van het jaar- Cobain John
Onder 14 - speler van het jaar - Cameron Vorster
Onder 15 - speler van het jaar - Justin Jacobus
Onder 17 - speler van het jaar- Abubaker Mobara

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax Cape Town

Jean-Andre 'JUNIOR' Stroud kreeg de prijs voor beste speler onder 12 jaar. Jean-Andre 'JUNIOR' Stroud kreeg de prijs voor beste speler onder 12 jaar.
John Cobain was de beste bij de Onder 13-spelers. John Cobain was de beste bij de Onder 13-spelers.
Voor Cameron Voster was de prijs bij de U14. Voor Cameron Voster was de prijs bij de U14.
Justin Jakobus speler van het jaar Onder 15. Justin Jakobus speler van het jaar Onder 15.
De zaal op Ikamva zat vol met talentjes. De zaal op Ikamva zat vol met talentjes.