Menu
Ajax D1 'footgolft'

Ajax D1 'footgolft'

Ook voor de jeugd van Ajax D1 is het voetbalseizoen al even onderweg en daarom was het tijd voor een teamuitje.


In plaats van de gewoonlijke training en de studiebegeleiding op woensdagmiddag, gingen de Ajacieden naar Spaarnwoude om een potje footgolf te spelen.

Footgolf is een leuke nieuwe activiteit en lijkt op het 'normale' golfen. Je speelt het alleen niet met een club, maar met je voeten en een voetbal. En met hun voeten en een paar voetballen kunnen de jongens van de D1 prima uit de weg! In groepjes van vier liepen zij een 18 hole (18 spelletjes) parcours af. Bij elk spelletje probeerden zij in zo weinig mogelijk schoten de bal te putten (in een gat schieten).

De jongens volgden het parcours in groepjes, maar Ajax zou Ajax natuurlijk niet zijn als de jongens niet individueel de best mogelijke score moesten behalen. Lachend en gillend gingen de mannen aan de slag. Want ook al wilde iedereen winnen, footgolf is gewoon ook een hele leuke, sportieve activiteit die erg goed is voor de teambuilding.

Uiteindelijk waren er drie winnaars die het verdienen om hier even genoemd te worden:
- Navajo
- Dehninio
- Arquinio

Gefeliciteerd nummers 1,2 en drie!
Maar ook thumbs up (duim omhoog) voor de rest van de D1 die het uitstekend heeft gedaan op het groene gras van Footgolf.

Benieuwd naar deze activiteit? Neem een kijkje op Footgolf.nlEven wat drinken en babbelen in de kantine... Even wat drinken en babbelen in de kantine...


...en dan kan het golfen beginnen! ...en dan kan het golfen beginnen!


Lekker in de mooie omgeving van Spaarnwoude. Lekker in de mooie omgeving van Spaarnwoude.


Waar kan de bal het beste naartoe? Waar kan de bal het beste naartoe?


Coole mannen. Coole mannen.

 

Wie is de winnaar? Er werd driftig gerekend en geteld. Wie is de winnaar? Er werd driftig gerekend en geteld.


De trotse winnaars van de Ajax D1 De trotse winnaars van de Ajax D1