Menu
Ajax D1 kampioen van Nederland

Ajax D1 kampioen van Nederland

Ajax D1 is de eerste landskampioen van Nederland bij de D-pupillen geworden! De ploeg van Casimir Westerveld speelde in de bijzondere competitie om de landstitel gelijk tegen PSV en won met 2-0 van NEC. Omdat PSV niet verder kwam dan 1-0 tegen NEC, streek Ajax de titel op!

In de eerste wedstrijd trof Ajax D1 PSV. Matthijs de Ligt was in dat duel met een bal op de lat het dichtst bij een doelpunt, maar gescoord werd er niet in de 2x15 minuten die de kampioensduels duurden. Na afloop werd een strafschoppenreeks genomen, omdat bij een gelijke stand en gelijk doelsaldo na drie duels die doorslaggevend zou zijn. Ajax nam de serie iets beter dan PSV, 6-5 waardoor ze al een voordeel pakte op de Eindhovense ploeg. ,,Het was wel zaak dat we die wonnen, want dan kreeg je een wedstrijdje rust", sprak een tevreden Westerveld na afloop. ,,En je wist op die manier wat je zelf de laatste wedstrijd moest doen."

En daar staat-ie. De schaal! Ajax is de eerste landskampioen bij de D-pupillen. En daar staat-ie. De schaal! Ajax is de eerste landskampioen bij de D-pupillen.

Omdat PSV met 1-0 had gewonnen van NEC hadden de pupillen van Casimir Westerveld aan een zege genoeg om landskampioen te worden. Om half vier mochten ze die droom gaan waarmaken. Matthijs de Ligt wist al snel de openingstreffer te maken en toen Victor van der Linde ook nog de 2-0 binnenwerkte, zat Ajax op rozen. Die score konden de kleine mannen vasthouden en toen de scheidsrechter voor het laatst floot brak het feest uit in het Gelderse Elst waar het kampioenenbal werd gehouden. ,,NEC heeft geen kans gekregen", aldus een trotse Westerveld. ,,Wij waren dichter bij de 3-0 dan zij bij de 2-1."

Dat de duels twee keer een kwartier duurde, was lastig. ,,Het was erg kort. Eigenlijk een beetje te kort om echt het verschil in kwaliteit in goals te kunnen uitdrukken. Maar ik moet de jongens een groot compliment maken. Ze hebben zeer geconcentreerd gevoetbald. We hebben de laatste vijf weken vier grote toernooien gespeeld, dan nog die beslissingswedstrijd tegen Feyenoord. We moesten ons nog een keer opladen om voor deze dag. Dat is gelukt. Als we er toch zijn, kunnen we maar beter zorgen dat we de eerste landskampioen ooit zouden worden bij de D-pupillen. Het was een groot feest. In de kleedkamer heerste complete chaos en ze stonden met de schaal en met kleren en al onder de douche. Dat we de vijfde landskampioen van de club zijn en de vierde van de opleiding geeft wel aan dat er kwaliteit in zit. Al zegt het niets over wie uiteindelijk het eerste haalt en daar doe je het allemaal voor. Maar deze titel komt dit team toe. Het is heel bijzonder."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Rik van der Linde

Arquino Bel in duel tegen PSV. Arquino Bel in duel tegen PSV.
Matthijs de Ligt heeft Ajax op 1-0 gezet tegen NEC. Matthijs de Ligt heeft Ajax op 1-0 gezet tegen NEC.
Doelman Bob van Uden was zeer waardevol in de strafschoppenseries. Doelman Bob van Uden was zeer waardevol in de strafschoppenseries.
Victor van der Linde is de gevierde man na de 2-0 tegen NEC. Victor van der Linde is de gevierde man na de 2-0 tegen NEC.