Menu
Ajax D1 kampioen van Nederland

Ajax D1 kampioen van Nederland

Ajax D1 is woensdagavond algeheel kampioen van Nederland geworden. Feyenoord werd in een rechtstreeks duel om de schaal met 0-1 verslagen.

De D1 veroverde eerder dit seizoen al het kampioenschap in de Eerste Divisie A voor D-pupillen. Maar om ook tot de beste ploeg van heel Nederland te worden gekroond, moest woensdag in Rotterdam worden afgerekend met Feyenoord D1, de kampioen van de Eerste Divisie B.

Na een zenuwachtig eerste kwartier van beide kanten, nam Ajax langzaam maar zeker het heft in handen. In de 18e minuut leek het team van Peter van der Veen op voorsprong te komen, maar vanwege een duwfout werd een doelpunt van de Ajacieden afgekeurd. In blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak. Sontje Hansen scoorde en zorgde ervoor dat Ajax met een 0-1-voorsprong de kleedkamers opzocht.

Ook na rust was het beste van het spel voor Ajax. Maar ondanks de nodige kansen viel er geen tweede Amsterdamse treffer meer. Natuurlijk volgden er nog een paar spannende slotminuten, maar het lukte Feyenoord niet meer de achterstand goed te maken. Direct na het laatste fluitsignaal barstte het feest los voor de jonge Ajacieden.

Tekst: Ajax.nl

Feest bij Ajax D1 na het veroveren van het landskampioenschap. Feest bij Ajax D1 na het veroveren van het landskampioenschap.