Menu
Ajax D1 kampioen!

Ajax D1 kampioen!

Ajax D1 is zaterdagochtend kampioen geworden. Op bezoek bij Zeeburgia D1 wonnen de D-junioren van Ajax met 5-1. Spits Jizz Hornkamp scoorde drie keer. Het elftal van trainer Casimir Westerveld is dit seizoen de eerste kampioen uit de Ajax-jeugdopleiding.

Twee speelrondes voor het einde sleepte de D1 zaterdagochtend de titel binnen. Op bezoek bij het Amsterdamse Zeeburgia moest er worden gewonnen om de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand te zetten. In die opdracht slaagden de Ajacieden glansrijk met een ruime zege bij de ‘buren’. Daarmee staat de kampioen na twintig duels op vijftig punten.

De D1 begon sterk aan de wedstrijd. Ondanks het dramatisch slechte veld van Zeeburgia zorgde het team van Westerveld ervoor dat de kampioensaspiraties direct duidelijk werden. In de derde minuut zorgde spits Jizz Hornkamp voor een razendsnelle voorsprong. Op aangeven van rechtsbuiten Kenneth Aninkora schoot hij de 0-1 binnen. Halverwege de eerste helft was het opnieuw raak. Hornkamp nam ook de tweede treffer voor zijn rekening. Hij gaf het laatste zetje bij een ingestudeerde vrije trap: 0-2. Linksbuiten Mees de Wit bepaalde vervolgens de ruststand met een rake kopbal op 0-3.

Vreugde bij de kampioenen van de D1! Vreugde bij de kampioenen van de D1!

Halverwege de tweede helft tilde Kenneth Aninkora de score naar 0-4. Een paar minuten later scoorde Zeeburgia de eretreffer, maar het laatste woord was uiteindelijk aan de kampioen. Uit een vrije trap van Javairo Dilrosun scoorde Jizz Hornkamp zijn derde doelpunt van de ochtend: 1-5.

De vijf treffers tijdens de kampioenswedstrijd brachten het seizoenstotaal van de D1 op 75 treffers in twintig wedstrijden. Een bijzonder hoog aantal, zeker in vergelijking met de concurrentie. Westerveld: ,,Samen met Sparta, AZ en Feyenoord streden we dit jaar om de titel. Buiten onze onderlinge wedstrijden wonnen we alle vier vrijwel altijd van de kleinere tegenstanders. Het enige verschil was dat de concurrentie vaak nipt won en wij met ruime cijfers. Dat verklaart het grote verschil in doelpunten. Het zegt veel over het voetballende vermogen van deze groep.”

De kampioenstrainer vervolgt: ,,Over twee weken hebben we gesprekken met de spelers wie er wel en niet doorgaan. Maar dit goede seizoen, met het kampioenschap als beloning, laat zien dat we over een talentvolle lichting beschikken. Er zullen er meer dan gemiddeld doorgaan naar het volgende niveau. Dat is voor Ajax mooi nieuws, want het draait uiteindelijk om het succesvol opleiden van spelers.”

Tijd voor kampioensfeest was er zaterdagochtend nog niet. ,,Omdat een aantal andere teams blessures hebben, moesten er direct wat jongens door om nog een wedstrijd te spelen. We hebben het natuurlijk wel even kort gevierd na afloop, maar het feestje moet nog komen. Het Leidseplein moet nog even op ons wachten”, als de trainer van de D1 met een glimlach.

Naast Ajax D1 zijn de komende weken ook de A1, A2, B1, C1, C2, D1, D2 en F1 nog kansrijk voor het kampioenschap. Een volgend kampioensfeestje van de jeugdopleiding zal dus naar verwachting niet lang op zich laten wachten.

Opstelling Ajax D1: Joey Roggeveen, Deyovaisio Zeefuik, Ramiz Zerrouki, Zian Flemming, Conner Blöte, Dani de Wit, Javairo Dilrosun, Noa Benninga, Kenneth Aninkora, Jizz Hornkamp, Mees de Wit.

Invallers na rust: Jeffrey de Lange, Nick Lim, Matthijs de Ligt, Kaj Sierhuis, Carel Eiting, Sejad Navabi.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De uitwedstrijd tegen Zeeburgia was voor Ajax 'naast de deur'. De uitwedstrijd tegen Zeeburgia was voor Ajax 'naast de deur'.
Tegenover 75 doelpunten staan dit seizoen slechts 14 tegentreffers. Tegenover 75 doelpunten staan dit seizoen slechts 14 tegentreffers.
Spits Jizz Hornkamp schiet de 1-5 binnen. Spits Jizz Hornkamp schiet de 1-5 binnen.
Hoofd Jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de kampioenen toe. Hoofd Jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de kampioenen toe.
En daarna kan trainer Casimir Westerveld op de schouders! En daarna kan trainer Casimir Westerveld op de schouders!
Kampioenen! Kampioenen!