Menu
Ajax D1 nog geen kampioen

Ajax D1 nog geen kampioen

Ajax D1 heeft een mogelijk kampioenschap dinsdag in de laatste seconden uit handen gegeven. De D-pupillen van coach Dave Vos gingen op bezoek bij Vitesse met 4-3 onderuit. De D1 had aan een gelijkspel genoeg om nummer 2 Vitesse definitief achter zich te laten. Ver in de extra tijd maakte Vitesse de winnende treffer. Daardoor is een eventuele titel nu uitgesteld.

De wedstrijd begon aanvankelijk nog zo goed voor Ajax. Al na tien minuten stonden de bezoekers comfortabel op een 0-2 voorsprong (goals Niyi Scholten en Sontje Hansen). Nog voor rust kwam Vitesse terug tot 2-2. In de tweede helft zette Mike Cyubahiro Vitesse zelfs op voorsprong. Een minuut later trok Ajax de stand alweer gelijk uit een rake strafschop van captain Neraysho Kasanwirjo. Alles wees erop dat Ajax de 3-3 vervolgens over de eindstreep zou trekken. Totdat Cyubahiro op het allerlaatste moment opnieuw toesloeg: 4-3.

Ajax heeft op zaterdag 2 mei een nieuwe kans op de landstitel. Die dag speelt de D1 om 12:00 uur een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. In tussentijd zou Vitesse, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, ook nog punten kunnen liggen. Een mogelijk kampioenschap is dus zeker niet van de baan, maar wordt in ieder geval een tijdje uitgesteld.

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst