Menu
Ajax D1 wint van Sparta D1

Ajax D1 wint van Sparta D1

Ajax D1 heeft de competitiewedstrijd tegen Sparta D1 met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Casimir Westerveld blijft daardoor ongeslagen in de competitie en de koploper heeft nu drie punten voorsprong op achtervolgers AZ en Feyenoord.

De afgelopen weken heeft Ajax D1 prima gepresteerd met de wedstrijd tegen Feyenoord vorige week als hoogtepunt in de serie. Deze zaterdag stond Sparta op het programma, een aantal weken geleden ook al tegenstander in de beker. Toen won Ajax met 5-2. ,,Het is nooit leuk als je zo snel weer tegen elkaar speelt", heeft trainer Casimir Westerveld ervaren. ,,Het feit dat je elkaar kent en dat wij die eerste wedstrijd met 5-2 ruim wonnen, zorgt voor een bepaalde houding. Bij ons, maar ook bij hun."

Voor de neutrale toeschouwer ontspon zich een leuk duel. Westerveld zelf was kritischer. ,,Van ons was het geen mooie wedstrijd. Ik vond het niet voldoende. Vooral in de balaanname en passing waren we slordig. Daardoor kwam de uitvoering niet uit de verf."

Voor zo'n mindere wedstrijd zijn wel redenen aan te dragen. Zo miste het team niet minder dan zeven spelers. Twee jongens, Juan Familia Castillo en Quincy Nkansah zijn met de C2 mee naar een groot toernooi in Madrid. Bovendien zijn Mitchel Bakker (darmoperatie), Magid Suleiman, Dean James (last van de groei), Terence Meuwese (lies) en Thomas Rier (sluit maandag weer aan) geblesseerd. Daardoor moest Westerveld een beroep doen op zes jongens van de D2, die een jaar jonger zijn. Twee van hen, Samir Ben Sallam en Terrence Douglas, stonden in de basis. In de tweede helft kwamen Denilho Cleonise en Victor van Montfort in het veld.

Het duel van de D1 begon in de stromende regen en eindigde in de zon. Het duel van de D1 begon in de stromende regen en eindigde in de zon.

Al snel in de wedstrijd nam Ajax via Millen Baars een 1-0 voorsprong, maar Sparta liet dat niet op zich zitten en scoorde na een kwartier de gelijkmaker via Samir Ben Omar. Net voor rust zette diens naamgenoot bij Ajax, Samir Ben Sallam de thuisploeg weer op voorsprong.
Op die stand miste Kees de Boer een penalty, omdat de keeper de bal goed keerde. Nadat Sparta via Gillian Fortes weer langszij was gekomen, zette Millen Baars de Amsterdammers met een fraaie lob na een fijne pass van Richonell Margaret op 3-2. Dankzij een prima redding van doelman Jay Gorter bij een een-tegen-een situatie in de slotfase hield Ajax de drie punten in Amsterdam.

,,Vanaf het eerste toernooi heeft dit team een enorme progressie gemaakt. Alle individuen ontwikkelen zich erg goed. Dat kan weliswaar variëren in goede en minder goede wedstrijden, maar de gemiddelde lijn is stijgende", concludeerde de trainer tevreden.

In het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV zit dinsdag een samenvatting van Ajax D1 - Sparta D1.

Opstelling Ajax D1: Jay Gorter; Dani van Steijn, Sven Botman, Kees de Boer, Terrence Douglas; Millen Baars, Richonell Margaret, Samir Ben Sallam; Sergino Dest, Jim Beers, Deonell Jamie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Casimir Westerveld ziet dat de gemiddelde lijn van zijn spelers stijgende is. Casimir Westerveld ziet dat de gemiddelde lijn van zijn spelers stijgende is.
Met zes nieuwe spelers won Ajax nipt van Sparta. Met zes nieuwe spelers won Ajax nipt van Sparta.