Menu
Ajax D2 kampioen in Utrecht

Ajax D2 kampioen in Utrecht

Ajax D2 is zaterdagochtend in alle vroegte kampioen geworden. De pupillen van trainer Heini Otto stapten al om iets over zeven uur in de bus en ruim drie uur later waren ze na een 2-5 zege op FC Utrecht de vierde kampioen van de jeugdopleiding.

Trainer Heini Otto was een trots man zaterdagochtend. Nadat zijn D2, die hij samen trainde met Dennis Bergkamp tot deze werd 'weggekocht' door Ajax A1, alleen in februari twee weken bovenaan had gestaan, konden ze bij Utrecht kampioen worden. Naaste concurrent Volendam had immers opeens punten laten liggen. ,,Er stond dus wel wat spanning op", sprak Otto na afloop. ,,Ze waren ook best zenuwachtig." Maar een snelle goal, onder toeziend oog van Bergkamp die zijn oude team nog even kwam aanmoedigen voor vertrek naar Enschede met de A1, nam de meeste spanning wel weg en Ajax speelde goed. Nadat ze op 2-0 waren gekomen, deden de Utrechters iets terug. ,,Toen werd het nog wel even spannend, maar we bleven goed voetballen en liepen uit naar 5-1."

Utrecht scoorde nog een maal maar dat kon de Ajacieden niet verontrusten. ,,Daar hebben we doorgefeest met die gasten en nu gaan we naar de Toekomst om er echt een feest van te maken met muziek, patat en een hamburgertje."

Trainer Heini Otto geeft tactische aanwijzingen. Trainer Heini Otto geeft tactische aanwijzingen.

Nog mooier dan de titel is dat deze groep, die dit jaar voor het eerst uit allemaal eerstejaars D-junioren bestaat, bijna in zijn geheel, op twee jongetjes na, doorstroomt binnen de jeugdopleiding. Dat de titel dan ook nog na een spannend seizoen wordt behaald, maakt het nog leuker voor de talentjes. ,,Maar het allermooiste vinden ze het dat ze volgende week bij Ajax - FC Twente de ereronde mogen lopen in de ArenA", aldus Otto die achteraf wel blij is dat zijn team al om negen uur 's ochtends moest spelen gezien de hoge temperatuur die voor deze zaterdag werd voorspeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hand in hand vieren de mannen van de D2 de zwaarbevochten titel. Hand in hand vieren de mannen van de D2 de zwaarbevochten titel.
Jan Olde Riekerink, hoofd jeugdopleiding, feliciteert zijn vierde kampioensteam! Jan Olde Riekerink, hoofd jeugdopleiding, feliciteert zijn vierde kampioensteam!
De titel van Ajax D2 komt op de palmares van de jeugdopleiding. De titel van Ajax D2 komt op de palmares van de jeugdopleiding.