Menu
Ajax D2 kampioen na zege op AZ

Ajax D2 kampioen na zege op AZ

Ajax D2 heeft zaterdag het kampioenschap veroverd dankzij een 1-2-zege op AZ! Sontje Hansen en Emre Aksit maakten de doelpunten in Alkmaar.

De F2 van Ajax werd in januari al kampioen, maar de jongste Ajacieden spelen twee competities in het seizoen. Van de teams die een ‘volledige’ competitie afwerken is de D2 het eerste team dat de bloemen kreeg uitgereikt.

Ajax D2 leek zaterdag met een beetje spanning aan het kampioensduel te beginnen. AZ kreeg hierdoor in de eerste minuten zelfs een paar kansjes. Maar het team van coach Dave Vos herpakte zich snel en kwam in de 9e minuut op voorsprong via een treffer van Sontje Hansen. Het doelpunt gaf Ajax het nodige vertrouwen en de koploper werd steeds sterker. Emre Aksit tekende in de 19de minuut van dichtbij voor de 0-2. Vlak daarvoor schoot hij ook al bijna raak uit een vrije trap.

Na rust werd het toch nog spannend. AZ kwam in de 43ste minuut terug tot 1-2, toen een hoge bal van Zico Buurmeester door de wind werd meegenomen en achter Ajax-doelman Patrick Lesger belandde. De thuisploeg voerde de druk op, maar Lesger behoedde Ajax met een aantal fraaie reddingen voor de gelijkmaker. Ajax hield stand en toen het laatste fluitsignaal klonk barstte het feest los op het veld.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De jonge Ajacieden juichen bij de 0-2. De jonge Ajacieden juichen bij de 0-2.
Ajax stond bij rust met 0-2 voor, maar in de tweede helft werd het nog spannend. Ajax stond bij rust met 0-2 voor, maar in de tweede helft werd het nog spannend.
Met name in de eerste helft kreeg Ajax heel wat kansen. Met name in de eerste helft kreeg Ajax heel wat kansen.
De eerste 'volledige' kampioenen van 2013-2014! De eerste 'volledige' kampioenen van 2013-2014!
AZ bood veel tegenstand in Alkmaar, maar Ajax pakte de drie punten. AZ bood veel tegenstand in Alkmaar, maar Ajax pakte de drie punten.
In de eerste helft regende het, maar na rust brak de zon door in Alkmaar. In de eerste helft regende het, maar na rust brak de zon door in Alkmaar.