Menu
Ajax D2 na thriller kampioen

Ajax D2 na thriller kampioen

Ajax D2 is zaterdagochtend kampioen geworden na een felbevochten 4-3-zege op Volendam D2. De ploeg van trainer Dave Vos heeft nu vijftig punten uit 21 wedstrijden en is met nog een wedstrijd te gaan onbereikbaar voor achtervolger Almere City.

Ajax D2 maakte er een bloedstollende wedstrijd van. Nadat de ploeg al binnen vijf minuten een 2-0 voorsprong had genomen via twee goals van Daishwan Redan - het jongetje met het imposante hooghoudrecord dit seizoen - ging het goed door met knappe aanvallen. Gescoord werd er zelfs nog een keer en met een 3-0-voorsprong, gescoord door Dean James, bij rust, leek er geen vuiltje aan de lucht. ,,We dachten inderdaad dat de wedstrijd was gespeeld", beaamde trainer Dave Vos na afloop. ,,Maar dat was-ie niet! Wij misten vier jongens die normaal gesproken in dit team zitten. Maar zij zijn met de D1 naar Italië. Natuurlijk is het wel jammer dat ze de kampioenswedstrijd misten, maar zo'n toernooi is ook erg leuk en goed voor ze. Wij hadden vier jongens uit de E1. Die zijn heel talentvol, maar dit niveau ligt hoger dan in hun competitie. Mede daardoor vielen we in de tweede helft terug."

Daishwan Redan vist de bal uit het net. Hij zette zijn team op 2-0. Daishwan Redan vist de bal uit het net. Hij zette zijn team op 2-0.

Volendam richtte zich op en met gevaarlijke uitbraken zette de uitploeg de wedstrijd in de tweede helft volledig op z'n kop. Gestaag slonk de voordelige marge van de ploeg van Dave Vos en de gasten kwamen zelfs naast Ajax, 3-3. Maar in de slotminuten trok Ajax alsnog de volle winst naar zich toe toen Thomas Rier 4-3 maakte. ,,Deze uitslag vergeten ze nooit meer", was Vos overtuigd. ,,Als het 6- of 7-0 wordt, vergeet je dat snel. Deze wedstrijd zal ze altijd bij blijven."

Vos is tevreden over het afgelopen seizoen van zijn pupillen. ,,Dit team verzaakte wel eens op spannende momenten. Maar je ziet nu dat ze wel veerkracht hebben en dat ze een grote stap hebben gezet. Ze hebben ook toen het 3-3 was, de bal nooit zomaar naar voren geschoten. Ze zijn blijven voetballen. Ik vind ook dat wij het recht hadden op die 4-3. Deze jongens hebben dit jaar een goede ontwikkeling doorgemaakt. Natuurlijk is dat het belangrijkste, maar je mag een kampioenschap niet bagatelliseren voor ze."

Volgende week zaterdag sluit Ajax D2 de competitie af met een uitwedstrijd bij BFC D1.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ajax C1 werd op 14 april kampioen!

Ajax B1 kampioen van Nederland

Daishwan Redan was belangrijk voor Ajax D2. Daishwan Redan was belangrijk voor Ajax D2.
Na de 3-0 van Dean James leek de wedstrijd gespeeld. Niets was minder waar. Na de 3-0 van Dean James leek de wedstrijd gespeeld. Niets was minder waar.
Er moest hard gewerkt worden in de twede helft. Er moest hard gewerkt worden in de twede helft.
De (kinder-) champagneflessen mogen open. Ajax D2 is kampioen! De (kinder-) champagneflessen mogen open. Ajax D2 is kampioen!
Ajax TV was ter plekke om de kampioenen, met hier Quincy Nkansah, te interviewen. Ajax TV was ter plekke om de kampioenen, met hier Quincy Nkansah, te interviewen.