Menu
Ajax D2 te sterk voor Hollandia

Ajax D2 te sterk voor Hollandia

Na vorige week vriendschappelijk te hebben gespeeld, vandaag de start van de tweede helft van de competitie.

Ajax D2 - Hollandia D1 (4-0)

De weermannen en vrouwen hadden niet veel goeds voorspeld en er was de afgelopen dagen al behoorlijk veel regen gevallen, maar tijdens de wedstrijd bleef het vrijwel droog. De trainer heeft zijn paraplu (Wat? Paraplu? Ja, echt, zijn paraplu) niet nodig gehad.

Voor de wedstrijd uiteraard weer de tactische aanwijzingen van de trainer. Naast de bespreking van de spelbeginselen was de boodschap: samen doen, en spelen vanuit je hart. Daar hoefde de leider dus niets aan toe te voegen.

De eerste helft was zonder meer goed. Er werd goed druk gezet en er werden aanvallend goede oplossingen gevonden. Als het lukt met nog meer variatie naar voren te spelen dan gaan onze tegenstanders nog wat beleven.

Het rustsignaal kwam bij een 3-0 voorsprong. En hoe kan het ook anders, Daishawn had een belangrijk aandeel in de score. In de vierde minuut konden we van een prachtige aanval genieten. Erkan kapte zich knap vrij, speelde Enric aan die met een mooie steekpass Daishawn bediende. Na twintig minuten voetballen weer een knappe aanval waaruit gescoord werd. Samir met een mooie dieptepass naar Anouar die fraai opende op Daishawn die de bal weer netjes in het net legde. De 3-0 hebben we drie keer in de slow motion bekeken: Emma glijdt langs z’n tegenstander, geeft een afgemeten voorzet die wordt ingekopt door…………….. Brooklyn. Jawel, de kleinste van het stel scoort a la Ruud Geels. (Tja, dat is er één uit de oude doos, even googelen dan maar).

We waren deze keer voltallig, alle spelers fit en aanwezig. Alleen keeper Dani was jammer genoeg nog geblesseerd. De trainer heeft de keus gemaakt alle spelers minstens een halve wedstrijd te laten spelen, dus in de rust werden vijf wissels toegepast. En in de loop van de tweede helft werden vier spelers weer terug ingebracht. Daardoor verliep de tweede helft wat rommelig, maar er was zeker ook nog goed voetbal te zien. En in de 51ste minuut leverde dat de 4-0 op. Een prima steekpassje van Anouar op Denilho die de bal breed legde op Luc. Voor Luc was dat het moment om zijn fraaie traptechniek te showen en de bal vloog onhoudbaar in de goal. Navraag bij Luc leert dat het een ‘bewussie’ was.

Al met al weer een verdiende overwinning.

Volgende week 8 december om 12:30 uit tegen AFC 34.