Menu
Ajax D3 is de eerste kampioen!

Ajax D3 is de eerste kampioen!

Ajax D3 is de eerste kampioen van 2010 in de jeugdopleiding van Ajax. De Ajacieden van trainer Eddy van Schaick sleepten de titel in stijl binnen door woensdagavond met liefst 2-7 te winnen van stadgenoot AFC. Kai Sierhuis bewees zijn ploeg een gouden dienst met zijn vier doelpunten.

De spits – dit seizoen nieuw bij Ajax - is het hele seizoen al prima op dreef. Onder toeziend oog van onder meer Ajax’ hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink had Sierhuis ook in de kampioenswedstrijd dus een koninklijk aandeel. Na het royaal gewonnen duel sprak Olde Riekerink mooie woorden op het veld. Ajax-wedstrijdsecretaris Hans Bijvank voorzag de spelers en trainers van de D3 van kampioensbloemen.

De D3 verdwijnt volgend seizoen uit de jeugdopleiding op de Toekomst. Dat vooruitzicht werkte volgend trainer Van Schaick extra motiverend voor zijn spelers. ,,We hebben afgesproken dat we niet alleen kampioen willen worden, maar ook de eerste kampioen willen zijn’’, legt Van Schaick uit. ,,Het is toch speciaal om van alle Ajax-elftallen de eerste te zijn. De afspraak heeft de jongens ook geprikkeld, ze hebben het goed opgepakt. AFC-uit is meestal toch een lastig pot. Vandaag is hard gewerkt. Het was een prima partij.’’

De timing waarop het kampioenschap is veiliggesteld, is ook om een andere reden gunstig, weet Van Schaick. ,,Volgende week worden de eindgesprekken gevoerd. Dan horen de jongens of ze bij Ajax mogen blijven.’’ Van Schaick wacht zelf ook nog een gesprek over zijn toekomst bij Ajax.

De uitwedstrijd bij AFC had voor Noa Benninga, Anass Ahannach, invalkracht Justin Kluivert en teammanager Hans-Erik Muller een speciaal tintje. De Ajacieden waren eerder actief op sportpark Goed Genoeg. Het kampioenschap uitgerekend binnenslepen bij titelconcurrent AFC is extra bijzonder. Alle kampioenen zetten het kampioensfeestje voort in de kantine van de Amsterdamse club. ,,De jongens moeten morgen vroeg weer naar school, dus laat zal het niet worden'', besloot Van Schaick. ,,We vieren het op een ander moment met een frietje op de Toekomst.''

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl / Louis van de Vuurst

D3-aanvoerder Nick Lim en zijn collega-Ajacieden luisteren naar hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink. D3-aanvoerder Nick Lim en zijn collega-Ajacieden luisteren naar hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink.