Menu
Ajax D3 kampioen!

Ajax D3 kampioen!

Ajax heeft dit weekeinde weer een nieuwe kampioen gekregen. Het D3-team van trainer Simon Tahamata kreeg deze zaterdag de bloemen na een 2-5 overwinning bij OSV.

Ajax heeft pas sinds het seizoen 2003-2004 een D3-team. In mei van 2003 werd besloten twee nieuwe teams aan de jeugdopleiding toe te voegen, een D3 en E3. De noodzaak van die teams wordt, zo zei hoofd jeugdopleidingen Danny Blind toen, derhalve per jaar bekeken. Is er geen kwaliteit dan komt dat team er niet, want de Ajax-norm staat voorop.

Vorig jaar werd de D3, getraind door Sonny Silooy, ook al kampioen. Dit jaar prolongeerde de nieuwe groep de titel. Drie wedstrijdjes gingen verloren, maar met een doelsaldo van 105 doelpunten voor en 31 tegen was het duidelijk wie kampioen zou worden.

In de kampioenswedstrijd ging het zaterdagochtend in Oostzaan ook goed. Met 5-2 waren de Amsterdamse talentjes te sterk voor OSV.

Op vreemde bodem werden zaterdag nog twee Ajax-jeugdteams kampioen. Zowel Ajax C1 als Ajax A2 vierden het kampioenschap in Emmen. Voor de C1 was dat volgens plan, voor de A2 een volkomen verrassing daar de concurrent plotseling punten verspeelde.