Menu
Ajax de sterkste in derby

Ajax de sterkste in derby

Een wedstrijd tussen deze beide elftallen is altijd een soort van reünie. Bij beide elftallen spelen spelers die elkaar al jarenlang kennen uit het amateurvoetbal en samen hebben gespeeld bij AFC en/of Ajax. In de eerste helft ontliepen beide teams elkaar niet veel.

Ajax, niet meer gewend aan het natuurgras, speelde bij vlagen fraai maar ook slordig en had duidelijk moeite met de omstandigheden. AFC had dan ook een paar beste kansen en verwonderlijk was het niet dat halverwege de thuisploeg op voorsprong kwam. Een minuut later echter wist Rivallino Sleur met een fraai boogkopbal de 1-1 aan te tekenen. Ajax putte hieruit moed en zette aan het begin van de tweede helft het goede gevoel door. Nauwelijks nog begonnen was het opnieuw Rivallino Sleur die met een droog schot, op aangeven van neef Lloyd de Meza, Ajax aan de leiding bracht. Ajax had aan het begin van de tweede helft de regie in handen genomen, maar verzuimde afstand te nemen en ging zeer slordig om met de geboden ruimte door AFC.

AFC kwam dan ook steeds dichter bij het doel van de foutloos spelende doelman Rende Luitjes en benadrukte dat met een poeier onderkant lat. Ajax ontsnapte, hoewel het feitelijk het enige wapenfeit was van AFC in die tweede helft. Met de lichtmasten aan kabbelde de wedstrijd naar het einde waarbij er geen verandering in de score optrad. Ajax mocht zich zo een gelukkige winnaar noemen van een wedstrijd die sportief verliep en die tot op laatst qua resultaat alle kanten op kon gaan.

Fotografie: Rob van Vliet