Menu
Ajax derde op Jany van der Veen toernooi

Ajax derde op Jany van der Veen toernooi

Ajax E1 is als derde geëindigd op het eigen Jany van der Veen toernooi. In de wedstrijd om het brons werd Club Brugge met liefst 5-0 verslagen. De eindzege ging naar het Belgische KRC Genk dat in de finale met 4-1 te sterk was voor PSV.

Ondanks het wisselvallige weer in Amsterdam, viel er genoeg te genieten op de Toekomst. Genk bleek de terechte eindwinnaar, al had het in de halve finale tegen Ajax niet te klagen over het nodige geluk. De jonge Ajacieden raakten twee keer de paal, één keer de lat en moesten uiteindelijk de zege aan de Belgen laten: 2-1. Ook de keeper van Genk speelde een hoofdrol en bleek nauwelijks te passeren.

Terwijl Genk in de finale PSV met 4-1 overklaste, pakte Ajax de derde plek door overtuigend van Club Brugge te winnen. De Vlamingen waren in de groepsfase nog met 2-1 te sterk voor Ajax, maar hadden nu niets in te brengen. Het werd liefst 5-0; een uitstekende prestatie vooral omdat na de verloren halve finale de knop heel snel om moest.

Het jaarlijkse internationale jeugdtoernooi is vernoemd naar Jany van der Veen, de man die zijn hele carrière bij Ajax speelde en later furore maakte als jeugdtrainer en scout. Van der Veen was onder meer de ontdekker van Johan Cruijff, Edgar Davids en Ronald en Frank de Boer.

Uitslagen Ajax E1
Groepsfase
Ajax - Brabant United 3-0
Club Brugge - Ajax 2-1
Ajax - Bayer Leverkusen 1-1
Halve finale
Ajax - Genk 1-2
3e/4e plaats
Ajax - Club Brugge 5-0

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Het complete team van Ajax bij elkaar. Het complete team van Ajax bij elkaar.
Spectaculaire actie van de Ajax-keeper. Spectaculaire actie van de Ajax-keeper.
Wat een sprongkracht al bij de Ajax-jeugd! Wat een sprongkracht al bij de Ajax-jeugd!
Leverkusen en Ajax waren aan elkaar gewaagd. Leverkusen en Ajax waren aan elkaar gewaagd.
In de halve finale zat het Ajax niet mee; de keeper van Genk was bijna niet te kloppen. In de halve finale zat het Ajax niet mee; de keeper van Genk was bijna niet te kloppen.
Genk was uiteindelijk met 2-1 te sterk voor Ajax in de halve finales. Genk was uiteindelijk met 2-1 te sterk voor Ajax in de halve finales.
Ajax herpakte zich in de troostfinale: Club Brugge werd met 5-0 verslagen. Ajax herpakte zich in de troostfinale: Club Brugge werd met 5-0 verslagen.
Mooie actie tijdens Ajax - Club Brugge. Mooie actie tijdens Ajax - Club Brugge.
De finale ging tussen PSV en KRC Genk. De finale ging tussen PSV en KRC Genk.
De spelers van Genk nemen de hoofdprijs mee naar België.. De spelers van Genk nemen de hoofdprijs mee naar België..
Ajax kan trots zijn op de derde plek. Ajax kan trots zijn op de derde plek.