Menu
Ajax doet rondje golfcourse

Ajax doet rondje golfcourse

De Ajacieden hielden hun ontspannende ochtendwandeling donderdag dichtbij huis. De feeëriek gelegen golfbaan van het fraaie Marriott Worsley Park-hotel deed donderdag dienst als wandelplek. De golfcourse is de, niet ongevaarlijke, achtertuin van het hotel dat als spelershotel fungeert.

In het chique Worsley Park wordt niet opgekeken van een sportploeg meer of minder over de vloer. In een van de talloze hotelgangen prijken de stille getuigen van eerdere sportieve bezoekers ingelijst aan de muur. Van Juventus tot Sunderland FC en van Barcelona tot de nationale selectie van Polen; Worsley Park is zo’n beetje het Hoenderloo van Engeland. ,,We krijgen hier bijna wekelijks een sportploeg op bezoek’’, weet een hotelmedewerker. ,,Bijna altijd zijn dat tegenstanders van Manchester United, Manchester City of het Engelse nationale elftal.’’ Ook rugbyelftallen en topartiesten weten de weg te vinden naar het, net buiten het stadscentrum gelegen hotel. Binnenkort prijkt ook een Ajax-lijst in de eregalerij. Er ligt al een Ajax-tenue klaar om door de selectie te worden gesigneerd.

Thulani Serero en trainer Frank de Boer gaan 'aan kop' bij de ochtendwandeling bij Worsley Park. Thulani Serero en trainer Frank de Boer gaan 'aan kop' bij de ochtendwandeling bij Worsley Park.

De ochtend voor een Europese uitwedstrijd staat vaak in het teken van ontspanning. De ene keer staat het dagdeel in het teken van een wandeling. Maar ook een lichte training is niet ongewoon. De golfbaan van Worsley Park ‘dwong’ de Ajacieden bijna tot een zonnige wandeling. Een goed onderhouden grasmat houdt een niet te weerstane aantrekkingskracht op voetballers. Zo trok de selectie in bijna drie kwartier over het glooiende landgoed. De rood-witte trainingspakken trokken de aandacht, zo tussen de golfende collega-hotelgasten.

De twee beveiligers die de selectie en staf escorteerden adviseerden de Ajacieden na vijf minuten de route wel aan te passen. Vanwege het steeds zonniger wordende weer meldden zich almaar meer golfers op de baan. ,,Het kan gevaarlijk zijn met steeds meer golfers en golfballen op de green’’, legt een beveiligingsman uit. ,,Jullie kunnen beter een ronde rondom de baan maken.’’ De route werd iets verlegd en daarmee verlengd. Onder de flink prikkelende zon was de extra wandeltijd uiteraard geen enkel probleem.

Houd Ajax TV in de gaten voor een sfeerverslag van de Ajax-wandeling op en rondom de golfbaan van Worsley Park.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden met achter zich het chique Worsley Park. De Ajacieden met achter zich het chique Worsley Park.
Davy Klaassen, Dico Koppers, Ismaïl Aissati en Miralem Sulejmani bereiden zich voor op de return met United. Davy Klaassen, Dico Koppers, Ismaïl Aissati en Miralem Sulejmani bereiden zich voor op de return met United.
De Ajacieden trokken door het glooiende landschap. De Ajacieden trokken door het glooiende landschap.
Een lang en opvallend lint Ajacieden trekt over, of later rondom de golfbaan. Een lang en opvallend lint Ajacieden trekt over, of later rondom de golfbaan.