Menu
'Ajax doet sportieve plicht'

'Ajax doet sportieve plicht'

Daags na het 1-1 gelijkspel tegen Standard Luik schrijven de ochtendkranten nauwelijks over de wedstrijd van Ajax. De Amsterdammers waren immers al zeker van de groepswinst in Poule G waardoor de aandacht meer uitgaat naar de wedstrijden van Feyenoord en AZ. De Volkskrant en Trouw besteden helemaal geen aandacht aan de remise in Luik.

‘Ajax doet sportieve plicht’, kopt De Telegraaf boven een foto van een juichende Anwar El Ghazi en captain Davy Klaassen. ,,De loting leek pittig, maar Ajax is ongeslagen door groep G van de Europa League gewandeld. Het (B-)elftal van Peter Bosz, dat al zeker was van de eerste plaats, deed in België op speeldag zes ‘gewoon’ zijn sportieve plicht bij Standard Luik (1-1). Al zal Bosz vooral balen van dat onnodige gelijkspel”, schrijft de Amsterdamse krant.

De Telegraaf over de openingsgoal: ,,Een perfecte diepe bal (Van de Beek), dito loopactie en afronding (El Ghazi) later was het alsnog raak voor de Amsterdammers (0-1)."

Het Algemeen Dagblad legt ook de nadruk op de doelpuntenmaker van Ajax: ,,El Ghazi liet zich het afgelopen weekeinde tegen FC Groningen al nadrukkelijk gelden als invaller. Tegen Luik deed de rechtsbuiten daar nog een schepje bovenop. Na een klein halfuur schoot hij Ajax prachtig op voorsprong na een fijne pass van Donny van de Beek.”

Het AD vervolgt ,,De B-ploeg bewees, net als eerder tegen Panathinaikos overigens, dat Bosz meer dan genoeg mogelijkheden op de bank heeft. Neem bijvoorbeeld de pas 17-jarige Matthijs de Ligt. De verdediger speelde ook in Luik weer een prima wedstrijd.”

Tekst & foto: Ajax.nl