Menu
'Ajax doet zichzelf tekort'

'Ajax doet zichzelf tekort'

Ajax kwam gisteren niet verder dan een 1-1 gelijkspel op Cyprus in het UEFA Champions Leagueduel met Apoel Nicosia. De ochtendkranten zijn positief over het spel van de Amsterdammers, maar erkennen ook dat de ploeg twee punten heeft laten liggen. Ook de dubieuze rol die de Servische scheidsrechter Milorad Mazic speelde wordt uitgebreid besproken.

Volgens De Telegraaf moest Ajax gisteren zien af te rekenen met de 'omstandigheden'. 'Dat daar ook de Servische arbiter bij hoorde, had niemand kunnen vermoeden.' De strafschop die de Amsterdammers tegen kregen was 'een mokerslag', zeker omdat de start 'ijzersterk' was. Beide ploegen waren daarna nog dichtbij de zege. Jasper Cillessen verrichte echter een 'cruciale redding op de pegel van Mario Sergio', terwijl Kolbeinn Sigthórsson, Ricardo van Rhijn en Thulani Serero aan de andere kant dichtbij een doelpunt waren. 'Maar meer dan de complimenten voor het goede spel en één punt kregen de Ajacieden niet.'

'Ajax treurt om onterechte penalty en gemiste kansen', kopt de Volkskrant. 'Het had zoveel mooier kunnen zijn en kansen op de eerste uitoverwinning in de Champions League in die jaar tijd waren er ook zeker.' De ochtendkrant zag een positieve ontwikkeling in het spel van de Amsterdammers, dat zich 'in korte tijd ten goede heeft gekeerd'. 'Er wordt tijdiger voor diepgang gekozen en er is meer rust en zelfvertrouwen aan de bal.' Helaas was de ploeg gisteren 'slachtoffer van een grove arbitrale fout'.

In het AD ligt vooral de nadruk op de gemiste kans(en) van Ajax. Met name de mogelijkheid van Serero in de slotminuten wordt uitgelicht als voorbeeld hiervan. 'Het punt voelde aan als een nederlaag, omdat Paris Saint-Germain won van FC Barcelona', beschrijft het AD het gevoel dat achteraf zal overheersen bij de Amsterdammers. Uiteraard is er naast de gemiste kansen van Sigthórsson en Lasse Schöne de nodige aandacht voor de rol die de scheidsrechter dinsdag speelde bij de gelijkmaker van Apoel Nicosia. De ochtendkrant is nog vrij mild wanneer het op de veelbesproken strafschop aankomt: 'omstreden en in ieder geval te zwaar gestraft'.

Trouw ziet vooral een 'verklaarbare' prestatie van de Amsterdammers. Gezien de 'tegenwoordige verhoudingen was weinig vreemds aan het gelijkspel – en niets voor de Nederlandse clubs om zich voor te schamen'. De prestatie van Ajax was volgens Trouw 'redelijkerwijs wat er van een Nederlandse club in de internationale arena gevraagd mag worden'.

Tekst en foto: Ajax.nl