Menu
'Ajax doet zichzelf tekort'

'Ajax doet zichzelf tekort'

Ajax kreeg opnieuw geen tegentreffers, maar scoorde zelf ook niet in het San Siro in Milaan. Daardoor kwamen de Amsterdammers net te kort om door te gaan in de Champions League en rest de Europa League. Een bloemlezing uit de ochtendbladen.

‘Ajax weer te licht bevonden’, kopt Trouw boven het artikel over AC Milan - Ajax. ,,Ook in een na de recente voorspoed weer herschikte formatie had Ajax zich aanvankelijk verdienstelijk gepresenteerd in San Siro, waar het beredeneerde spel gaandeweg nochtans niet van het benodigde gif kon worden voorzien. Coach De Boer had routinier Poulsen laten terugkeren op het middenveld en Blind naar zijn oude linksachterpositie verschoven. Uitgerekend Poulsen had veel aandacht getrokken, enigermate met degelijk en rustgevend spel en vooral halverwege de eerste helft als slachtoffer van Montolivo. De aanvoerder van Milan werd door arbiter Webb resoluut uit het veld gestuurd na een forse charge bij de zijlijn op Poulsen.”

‘Ai ai ai Ajax, gemiste kans’, roept nrc next op de sportpagina. ,,In de rust werd Poulsen geofferd voor spits Danny Hoesen. Meer voetbal in de ploeg, en dat betaalde zich uit. Milan was nergens meer. Ajax heerste in San Siro. Gevaarlijke en minder gevaarlijke voorzetten hadden alleen niemand om ze binnen te koppen, en Milan hield stand. ‘Je kan het gevoel hebben dat je beter bent, die Italianen kan dat niets schelen’, had De Boer al gezegd bij de NOS. Zoals AC Milan een excuus nodig had om alles op de verdediging te gooien dan kwam dat in de vorm van de rode kaart van Montolivo, die opgelucht kon ademhalen na afloop. Vierentwintig pogingen had Ajax, waarvan twaalf op doel.”

‘Ajax doet zichzelf tekort in San Siro’, vindt de Volkskrant . ,,Het Italiaanse publiek raakte gefrustreerd en dat sloeg over op het elftal van Allegri, dat zich vaak bezondigde aan nogal lompe overtredingen. Maar Ajax deed na de rode kaart te weinig om Milan daadwerkelijk te straffen. Zo werd in de eerste helft na het wegzenden van Montolivo geen enkele kans meer gecreëerd. Aan alles voelde je dat De Boer in de tweede helft aanvallend zou gaan wisselen om de beslissing te forceren.” (…) ,,Maar het beoogde resultaat bleef, zeer voorspelbaar, uit. Zo deed Ajax vooral zichzelf te kort.”

‘Dat ene doelpuntje, ’t is Ajax niet gegund’, weet het AD. ,,Ajax heeft gisteren een enorme kans laten liggen om na de winter ook in de Champions League te spelen. In San Siro, waar de Amsterdammers bijna zeventig minuten tegen tien man speelden, bleef AC Milan toch overeind (0-0). Doodziek stapten de Ajacieden van het veld. Het vervolg in de Europa League is slechts een zeer schrale troost.”

‘Ajax zit stuk’, schrijft De Telegraaf na de domper in Milaan. ,,Ajax is een ervaring rijker, maar een illusie armer. Het elftal van Frank de Boer kreeg op bezoek bij AC Milan een uitgelezen kans om voor het eerst sinds 2006 de knock-outfase van de Champions League te bereiken, maar kwam niet verder dan 0-0. Een tegenvaller, omdat Ajax ruim 68 minuten met ene man meer speelde. De teleurstelling van gisteren zal later ongetwijfeld worden omgezet in vertrouwen. Nog geen twee jaar, nadat de rechter het licht voor Johan Cruijff op groen zette om de club op zijn manier in te richten, werd duidelijk dat de kloof met de kapitaalkrachtige top van Europa kleiner is geworden.”

Tekst en foto: Ajax.nl