Menu
Ajax doneert shirts aan ontwikkelingsprojecten

Ajax doneert shirts aan ontwikkelingsprojecten

Ajax heeft in samenwerking met de KNVB een grote partij sportkleding geschonken aan projecten in Zambia en Kenia. Daar zullen coaches die veel in achterstandswijken werken, de kleding met gejuich ontvangen.

Want Ajax is hot in Zambia en Kenia. ,,Iedereen kent Ajax", weten de Afrikanen Ben Bamfuchile (van de Voetbalbond van Zambia en de Kalusha Foundation in Zambia) en Francis Kimanzi (Director MYSA Sport & Leadership Academy). ,,We zaten hier met z'n allen voor de televisie naar de wedstrijden in de Champions League te kijken. Ik weet ook zeker dat ze in hun Ajax-shirt voor de tv zullen zitten. Ze zullen hartstikke trots zijn dat we in deze shirts mogen spelen."

Vanuit de KNVB heeft Johan van Geijn de touwtjes in handen. Hij zal ervoor zorgen dat de 3500 sportitems op de juiste plaats terecht komen. De Afrikanen krijgen een heleboel spullen, van schoenen en sokken tot winterjassen. Winterjassen in Afrika? Jazeker, want in Zambia zijn de projectgroepen ook in de bergen actief, dus die jassen zijn meer dan welkom.