Menu
Ajax draagt nieuwe commissarissen voor

Ajax draagt nieuwe commissarissen voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV gaat Dolf Collee en Ernst Ligthart voordragen als commissaris aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), die naar verwachting in december 2012 plaatsvindt.

Bij benoeming maken Collee en Ligthart de RvC compleet. De RvC van Ajax bestaat sinds hun formele benoeming op 14 juni 2012 reeds uit Hans Wijers (president-commissaris), Theo van Duivenbode en Leo van Wijk.

Mr. Dolf Collee (Amsterdam, 24 oktober 1952) werkte ruim 26 jaar in diverse verantwoordelijke functies bij ABN Amro Bank NV, waar hij vanaf 2000 zes jaar lid was van de Raad van Bestuur. Uit hoofde van zijn functie was hij nauw betrokken bij het toenmalige sponsorcontract met Ajax. Collee is tegenwoordig als adviseur/commissaris betrokken bij negen bedrijven, waaronder Hema BV.

Mr. drs. Ernst Ligthart (Zeist, 2 juni 1969) is bestuursvoorzitter van Dijkstra Voermans Advocatuur en Notariaat. Daarnaast is hij onder meer lid van de tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB en actief lid van Ajax. Zijn voordracht betreft een aanbeveling van de Ondernemingsraad van Ajax.

President-commissaris Wijers: ,,Dolf Collee heeft in zijn indrukwekkende loopbaan een schat aan internationale ervaring in het bedrijfsleven opgedaan. Daarnaast is de heer Collee een ervaren toezichthouder en zijn hele leven Ajax-supporter.”

,,De kandidaatstelling van Ernst Ligthart betreft een aanbeveling van de Ondernemingsraad van Ajax, waar wij ons als RvC goed in konden vinden. De heer Ligthart is behalve supporter al jarenlang betrokken bij Ajax. Niet alleen was hij speler bij de zaterdagamateurs, hij was tevens lid van de Ledenraad en hij maakte deel uit van het interim-bestuur van de vereniging. Hij kent de club dus goed en met zijn ervaring op het gebied van met name juridische zaken is hij, evenals de heer Collee, een welkome versterking van de RvC.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ernst Ligthart wordt door de RvC voorgedragen als commissaris. Ernst Ligthart wordt door de RvC voorgedragen als commissaris.
Dolf Collee wordt door de RvC voorgedragen als commissaris. Dolf Collee wordt door de RvC voorgedragen als commissaris.