Menu
Ajax draait langzaam warm voor Willem II

Ajax draait langzaam warm voor Willem II

Ajax bereidt zich voor het competitieduel met Willem II. Zaterdag komt de hekkensluiter naar de Amsterdam ArenA. Dinsdag zag Martin Jol de internationals Mounir El Hamdaoui en Eyong Enoh op het trainingsveld terugkeren. De komende dagen zal de selectie langzaam weer compleet raken.

Langzaam draait de koploper warm voor het competitie met nummer laatst Willem II. Als alle Ajacieden in de loop van de week zijn teruggekeerd van hun interlands kan het vizier helemaal op Ajax’ komende tegenstander gericht worden. El Hamdaoui en Enoh hebben wat dat betreft een voorsprong omdat zij hun interlands al achter de rug hebben.

Ondanks het beperkte aantal spelers werd er dinsdag op veel verschillende velden tegelijk getraind. In de regen verzamelde het gros van de spelers zich rondom trainer Martin Jol. Op de naastgelegen velden trainden de keepers en de revaliderende Ajacieden ieder apart op hun eigen veld. Ook Roly Bonevicia, Florian Jozefzoon en Jong Ajax-speler Ricardo van Rhijn hadden het rijk alleen bij hun individuele oefeningen met Jong Ajax-coach Bryan Roy.

De jeugdspelers van CS Atletico Anrad gaan op de foto met Emanuelson. De jeugdspelers van CS Atletico Anrad gaan op de foto met Emanuelson.

De partijvorm aan het einde van de oefensessie werd met enthousiasme bekeken door een groep jonge Roemeense voetballertjes van CS Atletico Anrad. De jeugdspelers (in de leeftijd van 9 - 11 jaar) zijn deze week te gast bij Ajax. Hoofdsponsor AEGON heeft beide teams, als partner van de Roemeense bankcoöperatie Banca Transilvania, uitgenodigd om oefenwedstrijden tegen jeugdteams van Ajax te spelen. Dinsdagavond nemen de oudste spelers het op tegen Ajax D2 van trainers Dennis Bergkamp en Heini Otto. Woensdag speelt de jongste selectie tegen Ajax E2.

Mooie acties werden met gejuich begroet door de Roemeense gasten. Een knappe goal van Luis Suarez kon op applaus rekenen, net zoals een fraai staaltje van Mounir El Hamdaoui werd beloond met applaus van Suarez. Na afloop van de training 'betaalde' Suarez het enthousiasme van de Roemenen terug door al hun gekregen Ajax-shirts van zijn handtekening te voorzien.

Kom zaterdag naar Ajax - Willem II (18.45 uur). Voor het duel geldt vrije verkoop. Je hebt dus geen ClubCard nodig.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Bestel hier je kaarten voor Ajax - Willem II

Jol overlegt met zijn aanvoerder. Jol overlegt met zijn aanvoerder.
Enoh speelde zaterdag nog met Kameroen in Mauritius. Enoh speelde zaterdag nog met Kameroen in Mauritius.
De Roemeense voetballertjes volgden de training met belangstelling. De Roemeense voetballertjes volgden de training met belangstelling.
El Hamdaoui treft zaterdag met Ajax zijn oude werkgever Willem II. El Hamdaoui treft zaterdag met Ajax zijn oude werkgever Willem II.