Menu
Ajax draait warm in Kiev

Ajax draait warm in Kiev

Ajax werkte woensdagavond in het pittoreske Bannikov Stadion de laatste training af op weg naar het UEFA Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk. De gehele oefensessie was openbaar, maar er viel lastig uit op te maken hoe Frank de Boer zijn team donderdag laat spelen.

De training werd op het laatste moment verplaatst van het Olympisch Stadion - waar donderdag de wedstrijd wordt gespeeld - naar het Bannikov Stadion een paar honderd meter verderop. De wijziging had alles te maken met de matige staat van het wedstrijdveld. Het Olympisch Stadion, in 2012 nog het decor van de EK-finale, is schitterend, maar het veld laat nog een beetje te wensen over. ,,Het is niet in al te beste staat”, zei De Boer. ,,Jammer, ik hoop niet dat het te veel invloed heeft morgen. Vooral ook omdat Dnipro een ploeg is, die wel wil voetballen. Het veld leek goed gerold, maar je weet niet of het heel zacht is.”

De trainer en zijn selectie kwamen nog wel even een kijkje nemen op het veld van het Olympisch Stadion, maar trokken vervolgens richting het knusse Bannikov Stadion. De Ajacieden kregen daar een gevarieerde en ontspannen training voorgeschoteld. Sprintjes, rondo’s, afwerkvormen, een grote partij, oefenen op penalty’s en vrije trappen: het kwam allemaal aan bod. Toch was het moeilijk om aan de hand van de training iets te zeggen over de opstelling van donderdag. De Boer: ,,De opstelling maak ik morgen pas bekend. Het hangt ook nog af van de inzetbaarheid van Milik.”

Hoogstandje van trainer Frank de Boer tijdens de training in Kiev. Hoogstandje van trainer Frank de Boer tijdens de training in Kiev.

De training werd bekeken door een behoorlijk aantal meegereisde prominenten. Onder hen ook Peter Boeve. Hij is mee als gast van Ajax, de club waar hij tussen 1979 en 1988 meer dan 200 duels voor speelde. ,,Ik heb veel van dit soort wedstrijden gevoetbald. Nu is het heel leuk om mee te gaan als toeschouwer. We zijn door in Europa, dat is belangrijk voor deze groep. Zo wordt je sterker als team en als speler. Dit zijn wedstrijden die er omgaan.”

Boeve heeft vertrouwen in een goed resultaat voor Ajax tegen Dnipro. ,,Het is echt een voordeel dat Dnipro niet in het eigen stadion speelt. Ze missen de twaalfde man en wij spelen volgende week in een uitverkochte ArenA. Je merkt dat het leeft bij de Ajax-supporters. Ik gok voor morgen op een 2-1 zege voor Ajax.” Boeve, die Ajax het liefst nog iets aanvallender zou willen zien voetballen, noemt Klaassen, Sinkgraven en Milik als spelers van het huidige Ajax die hij graag ziet voetballen. ,,Ik hoop dat Milik blijft. Een spits die puur links is, dat zie je niet zo vaak.”

Milik, het enige twijfelgeval in de selectie, maakte overigens een fitte indruk tijdens de training en sloeg geen oefening over. Donderdagochtend wordt duidelijk of hij daadwerkelijk kan spelen. Dan wordt ook bekend wie de laatste afvaller is in de 19-koppige selectie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Arek Milik betreedt het trainingsveld op zo'n 500 meter afstand van het Olympisch Stadion. Arek Milik betreedt het trainingsveld op zo'n 500 meter afstand van het Olympisch Stadion.
De Ajacieden draaien zich warm op het trainingsveld in Kiev. De Ajacieden draaien zich warm op het trainingsveld in Kiev.
Rekken en strekken tijdens de laatste oefensessie in aanloop naar Dnipro - Ajax. Rekken en strekken tijdens de laatste oefensessie in aanloop naar Dnipro - Ajax.
Frank de Boer deed ook in Kiev mee met de rondo. Frank de Boer deed ook in Kiev mee met de rondo.
Lasse Schöne in actie tijdens de training in Kiev. Lasse Schöne in actie tijdens de training in Kiev.
Richairo Zivkovic aan de bal. Richairo Zivkovic aan de bal.
Jairo Riedewald in duel met Lucas Andersen. Jairo Riedewald in duel met Lucas Andersen.
Thulani Serero tovert een glimlach op zijn gezicht. Thulani Serero tovert een glimlach op zijn gezicht.