Menu
Ajax draait warm richting Willem II

Ajax draait warm richting Willem II

Ajax bereidde zich donderdagochtend voor op het thuisduel met Willem II van komende zaterdag (20:45 uur). Dezelfde grote groep spelers als gisteren verscheen donderdag weer op het trainingsveld van de Toekomst. Anwar El Ghazi trainde wederom een deel van de training apart van de groep.

Ook donderdag hadden de Ajacieden te maken met de winterse temperaturen. Sommigen trokken zich daar echter weinig van aan. Zo viel er bij een enkeling een korte broek te zien. IJslander Kolbeinn Sigthórsson spande de kroon. Hij liep zelfs met korte mouwen én een onbedekt hoofd buiten, zij het wel in looppas.

De vier teams waarin de spelersgroep was onderverdeeld, lieten bij vlagen mooie dingen zien. Een geplaatst schot van Queensy Menig in de kruising, een perfecte aanname van Abdelhak Nouri of een technisch knap uitgevoerde goal van Lucas Andersen, waarbij hij de keeper omspeelde. Zo lieten veel jonge talenten zich donderdagochtend gelden.

Hoewel de talenten op de deur kloppen, zullen de punten zaterdagavond binnengehaald moeten worden door de vaste selectiespelers. De Ajacieden zullen zich willen herstellen van het gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag, waarbij de koppositie misgelopen werd. De selectie wordt vrijdagmiddag tijdens de persconferentie van Frank de Boer (vanaf 13:15 uur live te volgen op Ajax Exclusive TV) bekendgemaakt. Vrijdagochtend is om 10:30 uur de afsluitende training voor het duel met de Tilburgse formatie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst