Menu
Ajax draait warm voor duel met Persija

Ajax draait warm voor duel met Persija

Ajax begint om 13:30 uur Nederlandse tijd aan het eerste oefenduel in Indonesië. Tegenstander is Persija Jakarta, één van de bekendste clubs van Indonesië. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion waar Ajax al twee keer heeft getraind: het Gelora Bung Karno. De wedstrijd leeft, zo werd de afgelopen dagen wel duidelijk.

In aanloop naar het duel met Persija belegde Ajax zaterdag een persdag voor Indonesische media. Net als tijdens de persconferentie bij aankomst was het ook tijdens dit persmoment enorm druk. Tientallen tv-ploegen waren naar het Shangri-La hotel gekomen voor diverse interviewsessies. Spelers en staf werden opgedeeld en spraken in diverse ruimtes met de pers. Siem de Jong en Niklas Moisander maakten hun Indonesische talkshow-debuut. Natuurlijk werd er vooruitgeblikt op de wedstrijden die Ajax speelt in Indonesië. Wat de aanvoerder en de vice-aanvoerder van de wedstrijden verwachten? ,,We zien niet veel van de Indonesische competitie, dus het is moeilijk in te schatten”, gaf De Jong aan. ,,We hopen dat er zo veel mogelijk mensen naar het stadion komen. We willen hier als Ajax iets moois laten zien. Met het Nederlands elftal heb ik al gespeeld in Indonesië en toen scoorde ik twee keer. Natuurlijk hoop ik dat ik deze week ook weer een paar doelpunten maak."

Edwin van der Sar werd uitgebreid geïnterviewd tijdens het drukbezochte tweede persmoment. Edwin van der Sar werd uitgebreid geïnterviewd tijdens het drukbezochte tweede persmoment.

Het Gelora Bung Karno Stadion biedt ruimte aan meer dan 80.000 toeschouwers. Hoeveel supporters er daadwerkelijk op de wedstrijd afkomen zal blijken, maar feit is dat de wedstrijd de gemoederen bezig houdt in Jakarta. Overal zijn grote billboards te zien, bij iedere training barst het van de journalisten. Zaterdag kwam ook de ‘Indonesia Supporters Club Ajax’ langs bij de training. De Indonesische Ajax-fans scandeerden in vloeiend Nederlands Ajax-krakers als ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste’ en 'Kampioenen, olé, olé'.

Normaal gesproken maakt Ajax op de dag van een buitenlandse (avond)wedstrijd altijd een stadswandeling. Hier in Jakarta gebeurt dat niet, met name vanwege de smog. In plaats daarvan zochten de Ajacieden de gym op in het hotel, voor een warmdraaisessie en een aantal krachtoefeningen. Er wordt veel verwacht van Ajax tegen Persija. Het team van Frank de Boer wil iets moois laten zien aan de Indonesische bevolking, maar Persija gaat er ongetwijfeld alles aan doen om te stunten tegen de kampioen van Nederland.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De quotes van de Ajax-directeur en oud-speler werden gretig genoteerd. De quotes van de Ajax-directeur en oud-speler werden gretig genoteerd.
Ook de woorden van Christian Poulsen gingen er gretig in. Ook de woorden van Christian Poulsen gingen er gretig in.
Ricardo van Rhijn in een vrolijk onderonsje met een Indonesische journalist. Ricardo van Rhijn in een vrolijk onderonsje met een Indonesische journalist.
Het interview werd ook op camera vastgelegd. Het interview werd ook op camera vastgelegd.
Siem de Jong en Niklas Moisander maakten hun Indonesische talkshow-debuut. Siem de Jong en Niklas Moisander maakten hun Indonesische talkshow-debuut.
Alle camera's gericht op Ajax' aanvoerder en vice-captain. Alle camera's gericht op Ajax' aanvoerder en vice-captain.
Na De Jong en Moisander schoven ook De Boer en Stam aan. Na De Jong en Moisander schoven ook De Boer en Stam aan.
Na afloop van de zaterdagtraining, kort op de persdag, wachtte Frank de Boer ook de nodige interviews. Na afloop van de zaterdagtraining, kort op de persdag, wachtte Frank de Boer ook de nodige interviews.
Op de ochtend van de eerste wedstrijddag bereidden de Ajacieden zich voor in de gym van het hotel. Op de ochtend van de eerste wedstrijddag bereidden de Ajacieden zich voor in de gym van het hotel.
Siem de Jong geniet tijdens het fietsen van het uitzicht over Jakarta. Siem de Jong geniet tijdens het fietsen van het uitzicht over Jakarta.
Lerin Duarte en Christian Poulsen lopen zich warm. Lerin Duarte en Christian Poulsen lopen zich warm.