Menu
Ajax draait warm voor PEC Zwolle

Ajax draait warm voor PEC Zwolle

Hoewel hij opmerkte dat hij vorig jaar al onder de indruk was van PEC Zwolle, verried de lach op zijn gezicht zijn verbazing. Nee, ook hij Ricardo van Rhijn had niet verwacht dat het thuisduel met de Zwollenaren zoveel lading zou hebben.

Dat wat vorig seizoen een doorsnee competitiewedstrijd zou zijn, kan nu door voor een heuse prestigestrijd tussen de regerend landskampioen en de trotse koploper. De tegenstander van morgenavond in de Amsterdam ArenA is er een om niet te onderschatten, stelde Van Rhijn. ,,Ze zijn heel productief en spelen goed leuk voetbal, net als vorig jaar.’’

De rechtsback, voor wie het dus geen wereldwonder is dat PEC zaterdagavond als nummer één naar Amsterdam afreist, werkte vrijdagochtend de laatste training af in de aanloop naar de zesde competitiewedstrijd. Uiteraard met zijn teamgenoten, van wie alleen Joël Veltman ontbrak op het trainingsveld.

Op het programma stonden onder meer een rondo, positiespel en partijvorm. Ook was er een afwerkvorm, die voor een deel was toegespitst op het geven van voorzetten. Want daar schortte het de afgelopen wedstrijden aan, vond Van Rhijn, die na afloop van de training bleef oefenen op voorzetten. Zodoende konden de gretige aanvallers alvast warmdraaien voor morgen, wanneer van hen wordt verwacht dat zij Ajax voorbij PEC schieten.

Met het oog op die wedstrijd is het niet onhandig dat Jaap Stam tegenwoordig op de Toekomst rondloopt. De assistent-trainer werkte lange tijd voor PEC, waardoor hij Ajax kan voorzien van de benodigde informatie over het spel van zijn oude club. ,,Hij kent de ploeg, dus we moeten naar hem luisteren’’, aldus Van Rhijn. Maar, voegt hij er aan toe: ,,Dat moeten we altijd.’’

Tekst: Ajax.nl/Fabian van der Poll
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Daley Blind zit bij de selectie, maar morgenochtend wordt gekeken of hij écht fit is voor PEC. Daley Blind zit bij de selectie, maar morgenochtend wordt gekeken of hij écht fit is voor PEC.
Maakt Lerin Duarte zijn debuut voor Ajax 1 tegen PEC Zwolle? Maakt Lerin Duarte zijn debuut voor Ajax 1 tegen PEC Zwolle?
Frank de Boer deed mee aan de rondo. Frank de Boer deed mee aan de rondo.
Met de sfeer in de groep zit het wel goed zo te zien. Met de sfeer in de groep zit het wel goed zo te zien.