Menu
Ajax draait warm voor reeks thuisduels

Ajax draait warm voor reeks thuisduels

De voorbereiding op het thuisduel met sc Heerenveen is in volle gang. Het is de eerste in een reeks van drie thuiswedstrijden binnen een week. De ontmoetingen met FC Salzburg en AZ volgen elkaar in rap tempo op. Maar eerst wacht zondag de wedstrijd tegen de nummer 5 van de Eredivisie.

De spelers van Ajax betraden donderdagochtend het trainingsveld in de wetenschap dat FC Twente de avond ervoor twee kostbare punten had laten liggen in Groningen. Dankzij het gelijkspel in de Euroborg koestert Ajax na speelrondes een voorsprong van vier punten op Twente. Vitesse en Feyenoord volgen daar een punt achter.

Met de wedstrijd Twente - Vitesse in het vooruitzicht kan het voor Ajax een mooi weekend worden. Maar dan moet de regerend landskampioen zondagmiddag wel in eigen huis zien te winnen van sc Heerenveen. Na het recente puntenverlies bij FC Utrecht en PEC Zwolle werd duidelijk dat de uitslagen van de concurrentie pas ‘mooi meegenomen’ zijn als Ajax zelf zijn wedstrijd wint.

Jasper Cillessen en Nicolai Boilesen zijn dit weekend weer inzetbaar. Het duo trainde donderdag opnieuw volop mee met de groep. Cillessen draaide zijn programma met Kenneth Vermeer, Mickey van der Hart en keeperstrainer Carlo l’Ami af. Boilesen voegde zich bij een van de twee grote rondo’s. Aangevoerd door Frank de Boer en assistent-coach Jaap Stam lag de lat hoog op het trainingsveld. Gehuld in een blauw hesje droop het fanatisme ervan af bij de 112- en 67-voudig international. De bevlogenheid sloeg over op de groep. Tijdens het afsluitende partijspel (met De Boer en Stam weer als toeschouwer) werd er vervolgens op het scherp van de snede gestreden voor een basisplaats. De fitte selectie biedt De Boer immers veel opties.

Ajax traint vrijdag en zaterdag nog in aanloop naar het duel met Heerenveen. De wedstrijd begint zondag om 16:30 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst