Menu
Ajax draait warm

Ajax draait warm

De voorbereiding op het nieuwe seizoen barst voor Ajax maandag in alle hevigheid los. Maar voor een aantal spelers is de opwarming al begonnen. Vrijdag trainden twaalf Ajacieden op de Toekomst.

Miralem Sulejmani is blij weer met een groep te kunnen trainen. Miralem Sulejmani is blij weer met een groep te kunnen trainen.

Onder leiding van fysiotherapeut Pim van Dord bereidden de twaalf Ajacieden zich op het veld voor op de start van het nieuwe seizoen. In de groep onder andere de nieuwe aanwinst Miralem Sulejmani. De Serviër straalde geluk uit. ,,Ik ben ook heel blij", gaf hij na afloop van de training toe. ,,Het is voor mij een droom om bij Ajax te spelen en ik ben ook gelukkig dat ik weer met een groep kan trainen. Eind april raakte ik tegen Excelsior geblesseerd aan mijn knie en vandaag was de eerste keer dat ik weer met andere voetballers trainde. Het was mijn tweede training als Ajacied, donderdag ben ik écht begonnen. Alleen was dat nog niet met de groep."

Sulejmani is dolgelukkig dat hij weer met een bal kan trainen. Sulejmani is dolgelukkig dat hij weer met een bal kan trainen.

Omdat hij twee maanden stil heeft gestaan, is het nog even afwachten hoe hij ervoor staat. Hoogstwaarschijnlijk roept de Servische bondscoach hem dan ook niet op voor de Olympische Spelen hoewel hij wel op de voorlopige lijst staat. ,,Ik ben net weer met de groep begonnen na mijn blessure. Ik ben daar nog niet fit genoeg voor. Ik heb in Servië wel onder leiding van een fysiotherapeut tijdens de vakantie wel getraind, maar dat was puur krachttraining. Het is de komende week afwachten wat er gebeurt."

De aanvaller kijkt voorlopig niet verder vooruit dan maandag als de eerste training met Ajax 1 op het programma staat. ,,Daar heb ik heel veel zin in. Dat wordt een grote dag voor mij. Ik hoorde dat er duizenden supporters langs de kant staan. Bovendien komt op die dag mijn grote wens om bij Ajax te spelen uit."

Voor Thomas Vermaelen breken zware weken aan met de Olympische Spelen in het vooruitzicht. Voor Thomas Vermaelen breken zware weken aan met de Olympische Spelen in het vooruitzicht.

Thomas Vermaelen weet al wat zo'n eerste trainingsdag inhoudt. Hij heeft het al eens meegemaakt, maar voor hem breken ook spannende tijden aan. Dinsdag maakt de Belgische bondscoach zijn selectie bekend en Vermaelen gaat er vanuit dat hij daartoe behoort. ,,Ik speel ook al in het A-elftal van België dus ik ga er wel vanuit dat ik naar de Olympische Spelen ga", reageerde de verdediger, die dus tot eind volgende week in Amsterdam is en zich dan met de Rode Duivels gaat voorbereiden. ,,Ik vind het wel heel jammer dat ik de voorbereiding mis. Maar de Olympische Spelen is zo'n uniek evenement. Dat maak je nooit meer mee. Als ik niet zou gaan, zou ik daar spijt van krijgen. Het is al heel bijzonder dat we ons hebben geplaatst en ik kijk er zeer naar uit."

Met de ArenA op de achtergrond lopen twaalf Ajacieden zich in vorm. Met de ArenA op de achtergrond lopen twaalf Ajacieden zich in vorm.

Voor Vermaelen is de voorbereiding al drie weken bezig. De Belg ging langer door dan de andere spelers, genoot toen drie weken van een vakantie en ging daarna alweer aan de slag. ,,Ik moet wel, want als ik niet fit aan de Olympische Spelen begin, kom ik ook niet fit bij Ajax terug." En dat wil hij te allen tijde vermijden.

Behalve Vermaelen en Sulejmani trainden ook Laurent Delorge, Vurnon Anita, Kenneth Vermeer, Nicolae Mitea, Edgar Manucharyan en Michael Krohn-Dehli mee. Bovendien werkten spelers van Jong Ajax aan hun fysiek.

Maar maandag om 11.00 uur begint het seizoen echt! Klik hier en hier voor meer informatie over de eerste trainingsdag.

Klik hier voor het trainingsprogramma van de eerste week.

Danilo controleert de bal in een rondo. Danilo controleert de bal in een rondo.