Menu
Ajax drie trotse beloften rijker

Ajax drie trotse beloften rijker

Jong Ajax zal volgend seizoen drie contractspelers rijker zijn. Cees Keizer, Jasper Kok en Michael Timisela tekenden donderdagochtend alledrie een contract dat hen voor twee jaar aan Ajax verbindt. Het trio showt trots het Ajax-shirt dat zij even daarvoor symbolisch uit handen van algemeen directeur Arie van Eijden mochten ontvangen.

Michael Timisela kwam op dertienjarige leeftijd naar Ajax. De rechtsback kwam over van Abcoude en ging in de C1 van de Amsterdamse club voetballen. De Amsterdammer, wiens snelheid een van zijn kwaliteiten is, maakte de voorbereiding op het seizoen met Jong Ajax mee, maar speelde de meeste wedstrijden met de A1. Wel mocht hij al een paar keer plaatsnemen op de bank bij het team van John Van den Brom, tot een invalbeurt leidde het vooralsnog niet. Timisela hoopte al op een contract bij Ajax. ,,Ik had al iets gehoord van Danny Blind, dus een klein vermoeden had ik wel. Maar dan nog weet je het natuurlijk niet zeker." Voor Timisela gaat een droom in vervulling. ,,Ik speelde vroeger met Abcoude wel eens tegen Ajax. Dan droom je ervan om ooit daar te voetballen. Dat ik er nu een contract teken, is erg mooi'', aldus de verdediger.

Voor Cees Keizer was het telefoontje van zijn zaakwaarnemer dat hij een contract mocht tekenen een verrassing. ,,Ik ben dit seizoen voornamelijk geblesseerd geweest aan mijn knie. Eigenlijk ben ik pas een maand fit. Toen mijn zaakwaarnemer belde was ik dus ontzettend blij", vertelde de Volendammer, die een goede pass in huis heeft en over een goed inzicht beschikt. De 19-jarige middenvelder combineerde tot nu toe het voetbal met een studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam. ,,En dat gaat goed, ik heb alle punten voor mijn studie nog gehaald. Ik denk wel dat het volgend jaar lastiger zal worden om beide te combineren. Maar hoe dat zal lopen, merk ik vanzelf."

Jasper Kok begon met voetballen in zijn geboorteplaats Soest. Toen hij veertien was kwam hij bij Hennie de Regt in de C1 van Ajax. Ook voor de linksback verliep dit seizoen niet vlekkeloos. ,,Ik ben zes maanden geblesseerd geweest en was nooit echt een vaste waarde tot nu toe. Kennelijk heb ik in voorgaande seizoenen een goede indruk achtergelaten. Het nieuws over mijn contract kwam daarom aan de ene kant als een verrassing. Aan de andere kant heb ik er toch altijd wel rekening mee gehouden", geeft de bescheiden Ajacied toe. Op de vraag wat zijn sterke punten zijn, kijkt hij namelijk naar zijn twee teamgenoten. ,,Dat moet je maar aan hun vragen hoor." Timisela en Keizer aarzelen niet: ,,Zijn ingooi", klinkt het gelijktijdig. ,,Hij gooit heel ver in, het is net een voorzet. Ik scoor er weleens uit", verklaart Keizier nader. Ook voor Kok gaat een grote wens in vervulling. ,,Als jongetje in een klein dorp is Ajax toch een club waar je tegenop keek. Het doet me heel goed dat ik hier nu zit'', glundert Kok.