Menu
Ajax E1 geeft overwinning tegen AFC uit handen

Ajax E1 geeft overwinning tegen AFC uit handen

Een wedstrijd bij AFC is altijd leuk, warme ontvangst, veel bekenden en vaak leuke, spannende, felle maar vooral sportieve wedstrijden. Deze keer was het niet anders. AFC en Ajax maakten er een heerlijke wedstrijd van. Trainers Cor ten Bosch en Peter vd Hengst - ook nog eens goede vrienden van elkaar - gingen zoals dat hoort bij een jeugdwedstrijd beide voor de winst maar moesten de punten delen. Op ‘Sportpark Goed Genoeg’ werd het 3-3.

AFC D2 – Ajax E1 (3-3)

Onze E1 begon geweldig. Met fantastisch samenspel werd AFC volkomen overlopen. Het enige minpuntje was dat de vele kansen niet werden omgezet in doelpunten. En daar gaan we weer; AFC kreeg in de eerste helft maar twee grote kansen en maakte er wel één, waar wij uit tien kansen slechts twee keer wisten te scoren.

Als ware sambadansers vieren de mannen een doelpunt Als ware sambadansers vieren de mannen een doelpunt


De 2e helft was meer gelijkopgaand met wat meer mogelijkheden voor AFC. Ajax kwam nog wel uit een corner op 1-3, maar te voelen was dat Ajax de grip op de wedstrijd kwijtraakte en dat de wedstrijd nog niet gelopen was. AFC ging meer druk zetten en was feller in de duels. De trainer van AFC bleef maar doorwisselen.. (Cor als het niet lukt als trainer, kun je altijd nog als wisselautomaat gaan werken). Mede hierdoor werd het onrustig en rommelig en hier ging de E1 niet goed mee om. Uit een corner en een vrije trap kwam AFC zodoende op gelijke hoogte. Het blijft toch jammer dat we zoveel doelpunten tegen krijgen uit dit soort spelmomenten. Natuurlijk is de tegenstander vaak een kop groter en fysieker, maar er worden te makkelijk corners en vrije trappen weggegeven en daar moet de E1 nog iets slimmer in worden! Na nog wat mogelijkheden over en weer floot de uitstekend leidende scheidsrechter af bij een eindstand van 3-3. Het was een mooie wedstrijd voor het publiek, de bevriende trainers konden allebei tevreden zijn met een gelijkspel. Jongens die eerste 20 minuten waren van een heel hoog niveau, daar gaan we mee verder! Zaterdag weer een topper; om 9.15 uur thuis tegen Volendam.

Brian Brobbey gaat het luchtduel onbevreesd aan Brian Brobbey gaat het luchtduel onbevreesd aan


Kenneth Taylor wordt opgevangen door zijn teamgenoten na een doelpunt Kenneth Taylor wordt opgevangen door zijn teamgenoten na een doelpunt


Brobbey probeert weg te draaien bij een AFC-speler Brobbey probeert weg te draaien bij een AFC-speler


Jayden Braaf sprint weg bij de captain van AFC Jayden Braaf sprint weg bij de captain van AFC