Menu
Ajax E1 kampioen!

Ajax E1 kampioen!

De Toekomst en de jeugdopleiding van Ajax zijn sinds zaterdagmorgen weer een kampioensploeg rijker. De E1 versloeg FC Omniworld D3 met 6-0 en is daarmee niet meer te achterhalen voor de concurrenten. Eerder al ontvingen de Ajacieden van de C1, D2 en E2 felicitaties en kampioensbloemen.

Ajax-jeugdtrainer Casimir Westerveld was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de prestaties van zijn spelers. De resultaten zijn niet het allerbelangrijkste op de Toekomst, in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Het opleiden van nieuw toptalent voor Ajax 1 staat voorop. Een mooi seizoen bekronen met de titel stemt niettemin tevreden. Tegen de D3 van FC Omniworld bewezen de Amsterdammers waarom zij de ranglijst met een ruime voorsprong aanvoeren. De nummer drie uit Almere begon het treffen met een achterstand van dertien punten op de koploper. FC Omniworld moet nog wel een wedstrijd inhalen.

,,Dit is een mooie kroon op het werk dat we dit seizoen hebben geleverd'', vertelde Westerveld na de glansrijk gewonnen kampioenswedstrijd. ,,De jongens hebben zich individueel, maar zeker ook als team goed ontwikkeld.'' De tegenstander uit Almere werd telkens vroeg vastgezet en kreeg nauwelijks gelegenheid tot voetballen. Westerveld: ,,Er werd vandaag echt gespeeld zoals Ajax hoort te spelen. We hebben veel kansen gecreeerd en daarbij ook nog mooie doelpunten gemaakt. Dat al mijn spelers doorstromen naar de D'tjes maakt dit succes alleen maar mooier.''

SV Laren '99 D1 bezet de tweede plek, maar is sinds vandaag dus kansloos voor de titel. Buiten de karrenvracht aan punten die de Ajacieden bij elkaar voetbalden, springt ook het imposante aantal Amsterdamse doelpunten in het oog. Met nog twee wedstrijden te gaan troffen de Amsterdammers maar liefst 107 keer doel. De E1 incasseerde daar tegenover, dus in alle tot nu toe gespeelde duels, slechts 9 tegendoelpunten.

Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink sprak de nieuwste kampioenen na de winst op FC Omniworld toe en feliciteerde de E2 met de behaalde titel.

Ajax E1 is kampioen en viert de titel met bloemen en gejuich. Ajax E1 is kampioen en viert de titel met bloemen en gejuich.
Aanvoerder Carel Eiting haalt uit. Aanvoerder Carel Eiting haalt uit.
Mees de Wit (rechts) wordt na zijn doelpunt gefeliciteerd door Javairo Dilrosun en Ebrar Yildirim. Mees de Wit (rechts) wordt na zijn doelpunt gefeliciteerd door Javairo Dilrosun en Ebrar Yildirim.
De Ajacieden zoeken elkaar op na het laatste fluitsignaal; de buit is binnen! De Ajacieden zoeken elkaar op na het laatste fluitsignaal; de buit is binnen!
Rechtsbuiten Kenneth Aninkora omspeelt een tegenstander. Rechtsbuiten Kenneth Aninkora omspeelt een tegenstander.
Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de Ajacieden toe. Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de Ajacieden toe.