Menu
Ajax E1 lijdt minimale nederlaag

Ajax E1 lijdt minimale nederlaag

In de wedstrijd thuis tegen Volendam D1 heeft onze E1 65% balbalbezit, een negental corners, 3 vrije trappen rond de 16 en een aantal kansen gehad. De gehele wedstrijd werd er vooral op de helft van Volendam gevoetbald. Toch wist Ajax E1 niet te scoren. Dit lukte Volendam wel éénmaal en dus werd het 0-1.

Ajax E1 - Volendam (rkav) D1 (0-1)

Als je niet scoort kun je niet winnen.. En toch zijn we tevreden. Hier gaat het om. De E1 speelt elke wedstrijd prima mee tegen tegenstanders die gemiddeld 2 jaar ouder zijn. Sterker nog, we zijn vaak voetballend de bovenliggende partij, alleen moeten we nog iets scherper worden voor de goal.
Volendam speelde naar de mogelijkheden, fysiek en vaak de lange bal. Volendam schoot als ze de kans hadden telkens van afstand op onze goal, de 0-1 kwam dan ook niet door een vloeiende aanval van Volendam, maar door een fout van Ajax in de opbouw. En toch blijft de E1 opbouwen van achteruit. Dan gaat het maar een keer mis, daar leren we als het goed is van.

Verder dan een kopbal op de paal kwam Ajax vandaag niet. Er had nog wel een uur gevoetbald kunnen worden, maar ook door goed verdedigen van Volendam wilde de bal er maar niet in.. Je hebt soms van die wedstrijden. Met 11 wedstrijden gespeeld, 7 overwinningen, 2 maal gelijk en 2 maal verlies en een doelsaldo van 46 voor en 20 tegen doen we goed mee en staat Ajax E1 op een keurige 4e plaats in deze mooie competitie.

Komende zaterdag om 14.30 uur uit bij SDZ D1, altijd lastig!

Ajax combineert onder het toeziend oog van de wisselspelers Ajax combineert onder het toeziend oog van de wisselspelers


Ki-Jana Hoever sprint weg bij twee Volendammers terwijl keeper Lesger toekijkt Ki-Jana Hoever sprint weg bij twee Volendammers terwijl keeper Lesger toekijkt


Cheung probeert weg te kappen bij een instormende speler Cheung probeert weg te kappen bij een instormende speler


Jayden Braaf is niet bang om het duel aan te gaan Jayden Braaf is niet bang om het duel aan te gaan