Menu
Ajax E1 verliest ongeslagen status

Ajax E1 verliest ongeslagen status

Ajax E1 heeft de strijd om de koppositie tegen Buitenveldert D1 met 3-6 verloren. Ondanks de nederlaag kon er volop genoten worden van het spel van de E1. Buitenveldert staat nu ongeslagen bovenaan met hetzelfde aantal punten als Ajax en een wedstrijd minder gespeeld.

Ajax E1 - Buitenveldert D1 (3-6)

Verliezen en toch tevreden zijn, ja dat kan bij onze E1. Een fantastische 1e helft van onze mannen, na 2 minuten stond het al 1-0 voor de E1 door een prima genomen penalty van Ryan Gravenbergh na een overtreding op Mark Mieras. Ajax bleef zeer goed spelen en kreeg nog wat kansen op 2-0, deze werden echter helaas niet benut. Dat deed Buitenveldert wel, door een vrije trap werd het 1-1 en in de 14e minuut geheel tegen de verhouding in zelfs 1-2. Ajax toonde hierna veerkracht en bleef zeer goed voetballen. Mooie passes, hoog tempo, technische hoogstandjes en een schitterend afstandsschot van Nuri Emre Aksit tegen de lat: het publiek werd verwend. Het werd 2-2 door Dook de Vries na goed werk van Ian Beelen. Lang kon Ajax niet van dit doelpunt genieten want Buitenveldert scoorde direct hierna 2-3. Het slotakkoord van de 1e helft was voor Ajax. Een prachtige bal op spits Brian Brobbey, deze hield de bal goed vast voor de insprintende de Vries. De Vries kapte vervolgens zijn man uit en schoot de bal schitterend achter de kansloze keeper: 3-3 en rust.

de Vries heeft Ajax vlak voor rust op 3-3 gezet de Vries heeft Ajax vlak voor rust op 3-3 gezet

In de 2e helft begon Ajax niet goed; binnen twee minuten stond Buitenveldert op 3-5. Natuurlijk is de tegenstander gemiddeld 2 jaar ouder en natuurlijk zijn ze fysiek sterker, maar het kan niet zo zijn dat als wij de aftrap nemen voor het begin van de 2e helft, de bal binnen 12 seconden in ons doel ligt! De wedstrijd bleef open ondanks de tik die Ajax had gehad van die 2 snelle tegendoelpunten na rust. Hier is een compliment voor onze E1 op z’n plaats want de jongens bleven voetballen, alleen werd het hier en daar wat slordiger. Ajax kreeg nog enkele kansen (weer een knal op de lat van Emre Aksit) maar Buitenveldert had er ook nog wel en paar kunnen maken ware het niet dat keeper Patrick Lesger de 2e helft moedig stond te keepen en nog een aantal keren redde. 3 minuten voor tijd werd het nog 3-6 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Ook Buitenveldert verdient complimenten: een team met een paar goede spelers en prima begeleiding. Volgens de coach van Buitenveldert had het ook zomaar 8-8 kunnen worden, en dat is misschien een goede samenvatting van de wedstrijd. 2 goed voetballende ploegen maar een effectiever Buitenveldert. Verliezen en toch tevreden zijn, dit zijn goeie leermomenten voor de E1 en het is natuurlijk leuker dit soort wedstrijden te spelen dan altijd met dubbele cijfers te winnen.

De jongens van Buitenveldert zijn 2 jaar ouder en fysiek sterker De jongens van Buitenveldert zijn 2 jaar ouder en fysiek sterker

Patrick, Nana, Donny, Kenneth, Nuri, Ian, Nouri, Ryan, Jayden, Mark, Hossein, Brian, Dook, Ki-Jana (geblesseerd), Joost (speelde weer goed bij onze D2) en Damian, ga zo door, komende zaterdag weer een mooie uitdaging tegen AFC uit, altijd lastig.

Brobbey springt hoog boven iedereen uit Brobbey springt hoog boven iedereen uit

Ajax E1 - Buitenveldert D1 (3-6)

1-0 '2 Gravenbergh (pen.)
1-1 '10
1-2 '14
2-2 '20 de Vries
2-3 '21
3-3 '29 de Vries
3-4 '31
3-5 '32
3-6 '57