Menu
Ajax E1 wint 'Jany van der Veen'

Ajax E1 wint 'Jany van der Veen'

De Toekomst stond deze zaterdag in het teken van Jany van der Veen. Van der Veen was oud-speler van Ajax 1 en was na zijn spelerscarrière gewaardeerd jeugdtrainer en scout. De Ajacied overleed in 2001 en wordt jaarlijks door Ajax geëerd met het naar hem vernoemde jeugdtoernooi voor D- en E-pupillen.

Jany van der Veen was onder andere de ontdekker van Johan Cruijff, Edgar Davids en Frank en Ronald de Boer. En wie weet; misschien hebben zijn opvolgers vanmiddag tussen alle pupillen en junioren op het sportcomplex wel de nieuwe Johan Cruijff gezien.

De E-jeugd van Ajax won het evenement dit jaar door in de finale met 2-0 te winnen van PSV. In de kruisfinales hadden ze afgerekend met Feyenoord.

De D-jeugd kwam iets minder ver, al eindigde het team het toernooi wel mooi met een felbevochten zege op Feyenoord, 1-0. Dat leverde Ajax een vijfde plaats op. De titel bij de oudste deelnemertjes was voor ADO Den Haag. In een enerverende finale tegen Club Brugge waren de Nederlanders iets beter in het nemen van strafschoppen.

De wisselbeker ging naar Sparta Rotterdam, dat het beste had gepresteerd toen de resultaten van de D- en E-teams van de clubs bij elkaar waren geteld.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees


Ajax D1 nam het in de poulefase op tegen Willem II. Ajax D1 nam het in de poulefase op tegen Willem II.

Felle duels tussen de leeftijdsgenoten van Ajax en Feyenoord. Felle duels tussen de leeftijdsgenoten van Ajax en Feyenoord.
ADO heeft iets te vieren in de finale tegen Club Brugge. ADO heeft iets te vieren in de finale tegen Club Brugge.
Ajax E1 viert feest tegen Feyenoord. Ajax E1 viert feest tegen Feyenoord.
Met zeer volwassen schoten haalden de spelers van Ajax E1 af en toe hard uit. Met zeer volwassen schoten haalden de spelers van Ajax E1 af en toe hard uit.
In de finale won Ajax E1 van PSV mede dankzij een eigen doelpunt van PSV dat hier in de maak is. In de finale won Ajax E1 van PSV mede dankzij een eigen doelpunt van PSV dat hier in de maak is.
Ajax E1 won het toernooi in hun leeftijdsklasse. Ajax E1 won het toernooi in hun leeftijdsklasse.
Uit handen van de dochters van wijlen Jany van der Veen ontvangt ADO de beker. Uit handen van de dochters van wijlen Jany van der Veen ontvangt ADO de beker.
De wisselbeker is voor Sparta. Opgeteld hadden hun D1 en E1 het beste gepresteerd. De wisselbeker is voor Sparta. Opgeteld hadden hun D1 en E1 het beste gepresteerd.