Menu
Ajax E1 wint toernooi Lazne/Rehau

Ajax E1 wint toernooi Lazne/Rehau

Onze E1 was in het afgelopen pinksterweekend afgereisd naar Tsjechië en Duitsland voor een internationaal toernooi tegen enkele Europese topclubs.

Vrijdag 17 mei vertrokken - na eerst op Schiphol nog wat foto’s gemaakt te hebben met een aantal spelers van Ajax 1 - vroeg naar München, daar aangekomen stonden er twee mini-busjes op ons te wachten die ons naar het geweldige hotel in het Duitse Bad Brambach brachten.

Snel naar de kamers, omkleden en door naar Tsjechië waar we vriendschappelijk moesten spelen tegen een regionaal Tsjechisch team.

Met een 7-0 overwinning en vele foto’s later werden we naar het hotel teruggebracht, douchen, eten een klein stukje wandelen en op tijd naar bed.Op Schiphol met enkele spelers van Ajax 1 Op Schiphol met enkele spelers van Ajax 1


Zaterdag 18 mei werden we om 7 uur gewekt, ontbijten en aansluitend gezamenlijk met de ook in het hotel aanwezige clubs ( Lazio Roma – Porto – Manchester United en Paris SG) naar Frantiskovy Lazne in Tsjechië gebracht voor de 1e dag van het toernooi.

Onze 1e wedstrijd was tegen PSG, het werd een fantastische wedstrijd, beide teams gingen ervoor, wij waren iets beter en kwamen ook verdiend op 1-0, we waren een aantal keren dichtbij de 2-0, uit een counter kwam PSG op 1-1, tevens eindstand.

De 2e wedstrijd was tegen Leg.Warschau, wat speelden we goed, het werd 7-0 in 20 minuten.

De 3e wedstrijd in de poule speelden we tegen AGF Aarhus, de oude club van Victor Fischer.
Aarhus gaf zeer goed tegenstand, maar creërde niets , wij ook niet veel, maar uiteindelijk scoorden we in de 15e minuut de verdiende 1-0 en daar bleef het ook bij.

Wedstrijd nummer 4 ging tegen FC Boedapest, het werd voor ons een eenvoudige 4-0 overwinning, de laatste wedstrijd in de poule ging tegen Team Europa, een selectieteam uit Duitsland en Tsjechië geselecteerd door de voetbalschool van Gerald Prell, organisator van dit geweldige toernooi.

Team Europa had van PSG gewonnen dus we waren gewaarschuwd, we kwamen met 1-0 achter door een benutte strafschop, we scoorden snel 1-1, het spel ging op en neer, uiteindelijk haalden wij de drie punten door vlak voor tijd de 2-1 te maken.

Eindstand poule: Ajax 5-13, Team Europa 5-12, Paris SG 5-10, Leg.Warschau 5-4, FC Budapest 5-2 en Aarhus 5-1. Wij gingen dus met Team Europa naar de finale poule.

Na de poulewedstrijden werden direct de 1e wedstrijden gespeeld van de nieuwe poules, wij speelden tegen de winnaar van poule 2, Manchester United, na een gelijkopgaand eerste gedeelte van de wedstrijd namen wij halverwege afstand, we wonnen uiteindelijk eenvoudig met 2-0, de eerste drie punten in de finalepoule waren binnen.

Heerlijk met de ouders en de spelers een uurtje in het zonnetje gezeten, lekker wat gedronken en lol gemaakt, met alle teams gezamenlijk gegeten in het casino van F.Lazne, aansluitend werd er een ruilbeurs georganiseerd, wat een naam heeft Ajax ook in het buitenland, werkelijk ieder deelnemend team kwam bij onze spelers langs met het verzoek om pins, vlaggetjes, pennen, stickers of om kleding te ruilen. Na de ruilbeurs snel met de bus naar het hotel, douchen en slapen.

De E1 ging als winnaar van de poule naar de finalepoule De E1 ging als winnaar van de poule naar de finalepoule


Zondag 19 mei de finaledag in Rehau Duitsland, 7 uur aan de ontbijttafel, 7.45 uur in de bus, 1e wedstrijd van de dag en 2e wedstrijd van de finalepoule tegen FC Porto, altijd heerlijke fanatieke wedstrijden, Porto had alles gewonnen, maar tegen ons kwamen ze er niet aan, Porto mocht blij dat het maar 3-1 werd voor ons, al maakten zij een schitterende goal.

De 3e wedstrijd in de poule tegen het Sparta Praag werd het 2-0 voor ons, tegen Team Europa werd het nu 3-1 voor ons,na wederom weer eerst op achterstand te zijn gekomen, de laatste wedstrijd in de finalepoule was tegen Schalke '04 het werd geen 0-4 maar 1-5 voor ons, oppermachtig en met vaak oogstrelend voetbal werd de finalepoule afgesloten met 15 punten uit 5 wedstrijden 15 voor en 3 tegen.

Om onze suprematie aan te geven, Schalke werd 2e in de poule met 7 punten, Porto 3e met 6 punten, Team Europa 4e met 6 punten, Manchester United 5e met 6 punten en Praag 6e met 5 punten.

De Nummers 1 en 2 van de finalepoule spelen nog een echte finale, Ajax – Schalke, na het spelen van de volksliederen werd in een lekker zonnetje en met veel publiek afgetrapt, Schalke wilde niet voetballen, was gewoon bang voor ons na de pak slaag in de poulewedstrijd en de indruk die wij hadden achtergelaten in dit toernooi, ze kwamen alleen met lange ballen van achteruit over de middenlijn, wij gingen daar niet goed mee om, voetbalden niet zoals we dat het hele toernooi hadden gedaan, finalezenuwen ??? Schalke probeerde te tijd vol te maken, 0-0 was voor hun het hoogst haalbare en dan gluiperig met penalties winnen, gelukkig is er nog zo iets als gerechtigheid,

Brian scoorde één van zijn 12 doelpunten, een hele belangrijke, en een hele knappe, met zijn rug naar de goal, aanname met rechts,schijnbeweging naar links, wegdraaien naar rechts en snoeihard uithalen met links………………in de kruising, 1-0 kampioenen olé olé !!!

Wat een ontlading, feest op het veld en op de tribune bij de meelevende ouders.

Wat was dit verdiend, oppermachtig waren onze jongens dit weekend, totaal 11 gespeeld 31 punten 30 voor en 5 tegen, complimenten.

Brobbey scoort uiteindelijk de winnende goal in de finale Brobbey scoort uiteindelijk de winnende goal in de finale


Na de ontvangst van de bokaal, en ook nog eens de beker voor de topscoorder van het toernooi –onze spits Brian Brobbey - (eigenlijk hadden we ook de beker moeten winnen voor de beste speler van het toernooi – Ryan Gravenberch – , maar ja de organisatie zei dat ze niet alle prijzen aan Ajax konden geven ???) en wederom de hele vele foto’s met echt iedereen, gingen we met de bus terug naar het hotel, met toestemming van het hotel werd het binnen zwembad onveilig gemaakt, het eten smaakte nog veel lekkerder, de begeleiding genoot van een lekker wijntje en er werd heel veel gelachen en gedold, onder elkaar en met de vele spelers van andere teams die bij ons aan tafel kwamen zitten, een aantal wilde zelfs graag bij Ajax komen spelen. Het bleef lang gezellig die avond.

Brobbey ontving de prijs voor topscoorder van het toernooi Brobbey ontving de prijs voor topscoorder van het toernooi


Maandag 20 mei, 8.30 opstaan, 9 uur ontbijten, zwemmen, kamer opruimen en koffers inruimen,
hotel personeel bedanken, even napraten met Gerald Prell en om 11.30 uur met de mini busjes naar München, nog even langs de Mac en om 19.00 landen op Schiphol.

Een onvergetelijk pinksterweekend, top gepresteerd door onze mannen, fantastisch aangemoedigd door de ouders en overige familieleden en vrienden onder leiding van de oma van Ryan.

Bedankt jongens alles klopte dit weekend, van het begin tot het einde, een trotse fysio Steffanie de Ree, chef d’equipe Ronald de Jong , leider Ed Oudhuizen en trainer Peter van der Hengst.

Verslag: Ed Oudhuizen

De trotse staf van de E1 De trotse staf van de E1