Don't worry about a thing

Sorry, we hebben deze pagina niet gevonden.

Waarschijnlijk bestaat deze pagina niet of niet meer. Misschien dat er een tikfoutje in de URL is gemaakt.

Menu
Ajax E2 kampioen!

Ajax E2 kampioen!

Ajax E2 heeft het goede voorbeeld gevolgd van de D2 en C1. De ploeg van trainer Martin Dorré liet zich, net als eerder de D2 en C1, kronen tot kampioen. Op de Toekomst maakten de Ajacieden er een prachtige kampioenswedstrijd van door hekkensluiter DWS D6 met 7-1 te verslaan.

Even voor half negen hadden de E-pupillen de bijzondere voetbalklus geklaard. Ajax E2 is al het hele seizoen prima op dreef. Ook in de (voorjaars)competitie voor D-pupillen zijn de Ajacieden oppermachtig. De fysiek stevige en oudere tegenstanders maken blijkbaar iedere week weer het beste los bij de Ajacieden van trainer Dorré. De E2 begon met maar liefst twaalf punten voorsprong op de nummer twee AFC D13 aan de kampioenswedstrijd tegen DWS.

,,Onlangs verloren we de finale van een jeugdtoernooi in Portugal, ook omdat we te zenuwachtig waren'', vertelde Dorré kort na de kampioenswedstrijd. ,,Deze nieuwe 'finale' tegen DWS mocht daarom absoluut niet verloren gaan. Dat hebben we ook voor de wedstrijd, in de kleedkamer met elkaar afgesproken. De spelers begonnen ontspannen aan de wedstrijd en startten goed. Het begin was zelfs heel goed; vooral ook omdat de jongens er echt zin in hadden. Al in de eerste minuut ging ons eerste doelpunt erin. Daarna ging het snel. En na afloop was iedereen natuurlijk superblij.''

Direct na de kampioenswedstrijd sprak Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink de kampioenen kort toe. Net als zijn spelers kan ook Dorré terugkijken op een bijzondere voetbalavond en een mooi en succesvol seizoen. De trainer beleeft zijn eerste seizoen op de Toekomst, als jeugdtrainer van Ajax. ,,Bij Ajax staat alles natuurlijk in het teken van opleiden'', besluit Dorré. ,,Maar zo'n kampioenschap is toch een mooie bekroning van het seizoen.''

Afgelopen weekeinde werd de D2 al kampioen. Ajax C1 mocht zich weer een week eerder de eerste kampioensploeg van de Toekomst noemen.

Rechtsbuiten Franklin Lewis brengt de bal voor het doel van DWS. Rechtsbuiten Franklin Lewis brengt de bal voor het doel van DWS.
Er vielen niet alleen viel doelpunten, er was ook volop strijd in de kampioenswedstrijd. Ajacied Justin Kluivert is hier verwikkeld in een fel duel om de bal. Er vielen niet alleen viel doelpunten, er was ook volop strijd in de kampioenswedstrijd. Ajacied Justin Kluivert is hier verwikkeld in een fel duel om de bal.
Shayne Pattynama dribbelt over het middenveld; de Ajacied laat een DWS'er achter zich. Shayne Pattynama dribbelt over het middenveld; de Ajacied laat een DWS'er achter zich.
Anass Ahannach in een duel om de bal. Op de achtergrond kijkt E2-aanvoerder Victor van der Linde toe. Anass Ahannach in een duel om de bal. Op de achtergrond kijkt E2-aanvoerder Victor van der Linde toe.
Direct na het veiligstellen van het kampioenschap sprak Jan Olde Riekerink de kampioenen toe. Direct na het veiligstellen van het kampioenschap sprak Jan Olde Riekerink de kampioenen toe.