Menu
Ajax E2 kampioen!

Ajax E2 kampioen!

Ajax E2 heeft dinsdagavond het kampioenschap veiliggesteld. Op sportcomplex de Toekomst won het team van trainer Martin Dorré met 3-0 van FC Omniworld E-top. Door de zege is de E2 een speelronde voor het einde kampioen.

In de kampioenswedstrijd hadden de pupillen van Ajax aan een gelijkspel voldoende voor de titel. De 3-0 overwinning (met doelpunten van Dean James (2x) en Ryannique Inge) op Omniworld gaf het kampioenschap extra glans.

,,Vooraf hadden we met elkaar afgesproken dat we niet voor een gelijkspel zouden gaan. Dat is Ajax-waardig. Kampioen word je met een overwinning", sprak een blije trainer Dorré na afloop. Hij deed zijn verhaal overigens in een nat pak omdat hij volgens afspraak een kampioensdans onder de douche zou doen. ,,Daar zaten de jongens al continu op te azen. Toen het kampioenschap eenmaal binnen was heb ik me daarom maar even in de feestvreugde gemengd. Met natte kleding als gevolg. Gelukkig had ik een droog trainingspak bij de hand."

Ook de 'derde helft' van het kampioensfeest was niet verkeerd. ,,We hebben gezellig met elkaar patat gegeten en naar AZ - FC Twente gekeken. Een prima avond na een voor ons prima verlopen seizoen."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kampioenen! Kampioenen!
Bloemen, champagne en mooie woorden. Bloemen, champagne en mooie woorden.
Hoofd Jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de kampioenen na afloop toe. Hoofd Jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de kampioenen na afloop toe.