Menu
Ajax E2 kampioen!

Ajax E2 kampioen!

Ajax E2 is de tweede kampioen van de Ajax-jeugdopleiding. Zaterdag lieten de Ajacieden uit de D1 zich als eerste kampioensploeg kronen. Woensdag wonnen de talenten van jeugdtrainer Peter van der Hengst hun kampioenswedstrijd met maar liefst 7-4 van RKAV E-top. Op de Toekomst barstte na afloop een mooi voetbalfeestje los.

De spanning liep vooraf best hoog op bij de E’tjes van Ajax. De koploper moest winnen of gelijkspelen om de Volendammers onder zich te houden. Met het onderlinge verschil van een punt was een nederlaag direct fataal voor de titelkansen. ,,We waren daarom toch iets anders gespannen dan anders’’, blikte E2-trainer Van der Hengst terug op ‘de aanloop naar’. ,,Dit zijn toch dé wedstrijden waarin je veel leert. Vandaag moesten we het afmaken.’’

De Ajacieden op het veld leken de eerste helft weinig tot geen last te ondervinden van kampioensstress. De Amsterdammertjes speelden zich tot de pauze naar een comfortabele 4-1 voorsprong. De tweede helft nam de spanning toch nog toe. De grotere en sterkere (en vaak een jaar oudere) tegenstanders knokten zich knap terug tot 5-4. Kort leken de E’tjes te wankelen.
De aanmoedigingen van de ‘collega’s’ van de E1, die na hun eigen wedstrijd een kijkje namen bij de E2, deden wonderen. De eerstejaars E-pupillen herpakten zich en wonnen uiteindelijk – overtuigend - met 7-4. Wat volgde was een feestende kluwen Ajacieden op veld 1 van de Toekomst. Natuurlijk vierden de spelers uit de E2 hun kampioensfeestje, mét kinderchampagne en een champagnedouche voor Van der Hengst. De E’tjes uit de E1 mengden zich spontaan in het feestgedruis.

Het feestje werd alleen onderbroken voor een korte toespraak van Ajax’ hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink. ,,Jullie zijn een fantastisch kampioenselftal’’, complimenteerde Olde Riekerink de kersverse kampioenen. ,,Maar Volendam heeft ook tot het laatste moment gestreden. Ik vind dat ook zij een fantastisch applaus hebben verdiend.’’ Waarna ook de begeleidende staf en de ouders werden bedankt met een klaterend applaus.

Blijdschap na een van de zeven doelpunten tegen RKAV Volendam. Blijdschap na een van de zeven doelpunten tegen RKAV Volendam.

,,Ze waren best goed, maar we konden Volendam wel aan’’, blikte aanvoerder Daishawn Redan zelfbewust terug voor de camera van Ajax TV. Ook reserve-aanvoerder Luc de Kruijs, maker van drie treffers in het kampioensduel, mengde zich desgevraagd in het interview: ,,Ik ben trots op het team.’’ Redan droeg een treffer bij aan de uitslag. De overige doelpunten kwamen van Anouar El Mhassani, Cherinho Griffith en Paul Fosu-Mensah.

,,Ik heb de jongens dit jaar beter zien worden, zien groeien’’, vervolgde trainer Van der Hengst, ondertussen een nieuwe champagnedouche ontwijkend. ,,Dit is de vierde keer dat we dit seizoen tegen Volendam speelden. De eerste twee duels verloren we. Vervolgens wonnen we enkele weken terug met 2-1 bij Volendam en vandaag winnen we dus opnieuw. We zijn daarom denk ik wel terecht kampioen. Dit duel was in elk geval spannend. Straks vieren we het met een patatje en een kroketje.’’ Lachend: ,,Maar in de kleedkamer zullen ze me vast eerst onder de douche willen gooien.’’

De E’tjes kunnen de komende week tijdens een ijzersterk bezet jeugdtoernooi in Portugal opnieuw laten zien hoe sterk te zijn. In Zuid-Europa strijden onder meer ook de talenten van FC Barcelona, Real Madrid en Benfica om de prijzen. ,,We gaan in elk geval met een heel goed gevoel die kant op’’, besloot Van der Hengst.

Naast Ajax D1 en E2 zijn de komende weken ook de A1, A2, B1, C1, C2, D1, D2 en F1 nog kansrijk voor het kampioenschap. Een volgend kampioensfeestje van de jeugdopleiding zal dus naar verwachting niet lang op zich laten wachten.

Houd Ajax TV in de gaten voor een reportage over het spectaculaire kampioensduel van Ajax E2

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Gerard van Hees

Bekijk hier de reportage van Ajax TV over de kampioenswedstrijd van Ajax D1

De Ajacieden uit de E1 kwamen de Ajacieden van de E2 na rust aanmoedigen. De Ajacieden uit de E1 kwamen de Ajacieden van de E2 na rust aanmoedigen.
De Ajacieden kwamen er voetballend vaak sterk uit tegen de grotere, vaak sterkere Volendammers. De Ajacieden kwamen er voetballend vaak sterk uit tegen de grotere, vaak sterkere Volendammers.
De Ajacieden liepen in de tweede helft alsnog weg bij de gasten. De Ajacieden liepen in de tweede helft alsnog weg bij de gasten.
Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt zijn tweede kampioensploeg toe. Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt zijn tweede kampioensploeg toe.
Na mooie woorden en kampioensbloemen was het tijd voor een heuse ereronde. Na mooie woorden en kampioensbloemen was het tijd voor een heuse ereronde.