Menu
Ajax E2 speelt bij vlagen fantastisch en wint van Buitenveldert

Ajax E2 speelt bij vlagen fantastisch en wint van Buitenveldert

Na enige weken geleden al tegen Buitenveldert te hebben gespeeld, moest Ajax E2 na de herindeling meteen weer tegen deze goed georganiseerde en prima voetballende tegenstander aantreden.

Ajax E2 - Buitenveldert E1 (5-0)

Dit maal mochten we voor een keer op de herentijd van half 11 beginnen, iets wat iedereen ten goede kwam. Zeker ook een zeer goed fluitende en opvallend fris ogende scheidsrechter. Het aanvalsspel van de E2 was in het begin niet zo geweldig, maar dat had een doel, namelijk onze verdediging een keer te testen en daar waren wij als begeleiding zeer tevreden over. Na circa 15 minuten kwam van de kant het sein tot aanvallen, iets wat vanaf dat moment dan ook naar hartenlust werd gedaan met als gevolg dat na een geweldige aanval de bal vanuit een rebound door onze linksbuiten richting doel werd geschoten. Even later kwam van links een prima voorzet die door onze spits werd ingekopt. Hierna floot de scheidsrechter voor het welverdiende rustsignaal.

In plaats van lekker warme thee kregen we diksap limonade. Daar werden we nu niet bepaald warm van gelet op de kou buiten. Maar de diksap had wel een goed afdronk bij de spelers. Want na de rust waren misschien wel de beste 10 minuten van onze E2 tot nu toe te zien. Met goed en fel vooruit verdedigen, snel de bal heroveren, mooie steekballen van rechts op één van onze spitsen en met een linksbuiten die naar binnen draait en met zijn rechter op doel schiet.

De laatste 15 minuten werd er weer gas teruggenomen zodat ook Buitenveldert nog even lekker kon voetballen. Zodoende konden we dan ook nog genieten van een paar reddingen van onze keeper. Al met al een geslaagde morgen op De Toekomst en het was dan ook een feest om al die tevreden glunderende koppies na afloop in de kleedkamer te zien.

Ze hadden heerlijk gevoetbald.