Menu
Ajax E3 kampioen!

Ajax E3 kampioen!

Ajax E3 is voor de tweede keer dit seizoen kampioen geworden! Het team van Willem Weijs won met liefst 1-8 van Amstelveen E1 en daarmee werd de titel veilig gesteld. Eerder dit seizoen wonnen de jonge Ajacieden ook al de najaarscompetitie.

Bij rust stond de E3 al met 0-3 voor dankzij doelpunten van Joey Antonioli, Xion Dubois en Wouter Goes. Amstelveen maakte het nog heel even spannend door vroeg in de tweede helft de 1-3 te maken, maar Ajax herstelde zich snel. Dichayro Naarendorp maakte de 1-4, daarna volgde een zuivere hattrick van Antonioli. Irakli Yegoian maakte het laatste doelpunt van de dag: 1-8. ,,Er zat een heel klein beetje spanning op", vertelde trainer Willem Weijs na afloop. ,,Maar dat is alleen maar leuk. Wij vinden de ontwikkeling het belangrijkst, maar de spelers denken niet zo. Zij willen kampioen worden."

Het was de tweede titel voor de E3. Ook de najaarscompetitie werd gewonnen. Weijs: ,,Deze competitie was weer van een iets hoger niveau. Voor veel spelers is het pas hun eerste jaar bij Ajax. Zij hebben goed hun best gedaan en echt een inhaalslag gemaakt. Het is voor die jongens ontzettend leuk dat ze nu weer kampioen zijn geworden. Dat ze het jaar afsluiten met iets tastbaars."


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bloemen voor de kampioenen! Bloemen voor de kampioenen!
Met een 1-8-zege sloot de E3 stijlvol het seizoen af. Met een 1-8-zege sloot de E3 stijlvol het seizoen af.
En weer een doelpunt! En weer een doelpunt!
Ondanks een heel kleine dosis wedstrijdspanning, werd de titel veiliggesteld. Ondanks een heel kleine dosis wedstrijdspanning, werd de titel veiliggesteld.