Menu
Ajax E3 kampioen!

Ajax E3 kampioen!

Ajax E3 is de nieuwste kampioensploeg in de jeugdopleiding van Ajax. De Ajacieden van trainer Peter van der Hengst lieten zich kronen tot kampioen na een 3-0 overwinning op naaste concurrent Haarlem E1. ,,Dit is voor de jongens een beloning voor een goed seizoen'', vertelt Van der Hengst, kort na een kampioensmaal in de kantine van de Toekomst.

De Ajacieden uit de E3 (geboortejaar 2000) lieten zich de frietjes, frisdrank en de kaassouflé prima smaken. ,,Het plezier staat voorop bij deze groep, daarnaast leiden we natuurlijk ook op'', vervolgt de trainer van het op een na jongste elftal in de Ajax-jeugdopleiding. ,,Jongens moeten in deze leeftijdscategorie veel leren. Samen leren voetballen en op positie spelen, bijvoorbeeld. Ook drie keer per week trainen is nieuw voor de eerstejaars E'tjes. Ze spelen het hele seizoen tegen tegenstanders die een jaar ouder zijn.''

Een wedstrijd voor het einde van het seizoen zijn de Ajacieden, in elk geval op doelsaldo (ver) buiten bereik van alle concurrenten. Cain Seedorf sloeg tweemaal toe in de kampioenswedstrijd, Richonell Margaret scoorde de derde treffer. Reserve-aanvoerder - en keeper - Xander Kramer ontving vervolgens als eerste de kampioensbloemen. Ook Dean van Zwieten (eerste helft aanvoerder) ontving, net als zijn overige ploeggenoten, felicitaties én een bos ruikers. Op 8 mei sluiten de E'tjes hun seizoen af met een wedstrijdje bij SDZ E1. Van der Hengst: ,,Dat we vanavond op het hoofdveld mochten spelen, maakte het extra speciaal. Daarbij was het heerlijk weer en waren er veel ouders, broers, zusjes, opa's en oma's op de wedstrijd afgekomen. Het was kortom, een erg leuke avond.''

Eerder dit seizoen werden er al meerdere Ajax-eltallen kampioen. De Ajax-kampioenselftallen zijn (tot nu toe): de E2 van trainer Martin Dorré, de D3 onder leiding van Eddy van Schaick, de D2 van Heini Otto en Dennis Bergkamp, de C2 onder leiding van Arnold Mühren en de B1 met als trainer Robin Pronk.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De spelers van de E3 vieren de vers behaalde titel. De spelers van de E3 vieren de vers behaalde titel.
Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de kampioenen toe op het hoofdveld van de Toekomst. Ajax' hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink spreekt de kampioenen toe op het hoofdveld van de Toekomst.