Menu
Ajax eert jeugdspelers met plaquettes

Ajax eert jeugdspelers met plaquettes

Ajax-leden kwamen zondag alvast bijeen voor de viering van het 115-jarig bestaan van de club. Woensdag 18 maart is de officiële verjaardag van de club. 115 jaar Ajax bood naast talloze hoogtepunten ook dieptepunten. Drie jeugdspelers die ooit overleden, vormen enkele van de zwartste bladzijdes in de clubhistorie. Sinds zondag wordt het Ajax-drietal herdacht op de Toekomst.

De ooit aanstormende Ajax-talenten Wesley de Ridder, Remco Muller en Cor van de Brink hebben sinds afgelopen weekend een tastbare plek in het hart van de vereniging, op een fraaie plek in de kantine van sportcomplex de Toekomst. De onthulling van de plaquettes werd zondag bijgewoond door Ajax-leden en familieleden van de jeugdspelers.

Wie waren deze Ajacieden, die op weg van of naar een Ajax-wedstrijd op veel te jonge leeftijd het leven lieten?

Wesley de Ridder

Geboren: 15 augustus 1977
Overleden: 9 december 1989

De Ridder werd in 1986 lid van Ajax en speelde in de E- en D-pupillen. Hij was aanvoerder van Ajax E1 (leider Henk van Teunenbroek, trainer Günther de Haan). Mede speler o.a. Dennis de Haan en Denny Landzaat. De Ridder speelde in de D-junioren o.a. samen met Dennis Schulp en Arno Splinter.

Wesley de Ridder overleed op weg naar Ajax voor een wedstrijd van de D'tjes.

Remco Muller

Geboren: 3 mei 1960
Overleden: 16 december 1978

Muller werd in 1970 lid van Ajax. Hij speelde in diverse jeugdelftallen onder meer samen met Rik van den Boog, Peter van der Hengst , Guido Pen, Pim van Dord en Tinus van Teunenbroek. Hij was een veel scorende aanvaller.

Remco Muller overleed tijdens een auto-ongeluk op de terugweg van een uitwedstrijd tegen Quick Boys.

Cor van de Brink

Geboren: 10 augustus 1960
Overleden: 16 december 1978

Van de Brink werd in 1977 lid van Ajax. Hij speelde op 27 mei 1978 in Ajax 1 tegen FC Barcelona, in de afscheidswedstrijd tegen FC Barcelona. Van de Brink heeft onder meer een plek op de selectiefoto van Ajax 1 uit het seizoen 1978-1979.

Hij was onder meer ploeggenoot van Simon Tahamata, Dick Schoenaker en Tscheu la Ling.
Cor van de Brink overleed tijdens een auto-ongeluk op de terugweg van een uitwedstrijd tegen Quick Boys.

Tekst en foto’s: Ajax.nl/Björn Martens

Onder meer de ouders en broer van Wesley de Ridder onthulden de plaquette voor de veel te jong overleden jeugdspeler. Onder meer de ouders en broer van Wesley de Ridder onthulden de plaquette voor de veel te jong overleden jeugdspeler.
Ajacieden Dirk de Groot en Cor van Eijden onthulden de plaquette ter nagedachtenis van Remco Muller. Ajacieden Dirk de Groot en Cor van Eijden onthulden de plaquette ter nagedachtenis van Remco Muller.
Ook de moeder en broer van Cor van de Brink onthulden de plaquette voor het aanstormende Ajax-talent. Ook de moeder en broer van Cor van de Brink onthulden de plaquette voor het aanstormende Ajax-talent.
Voorzitter Hennie Henrichs overhandigde de moeder en broer van Van de Brink een plaquette en Ajax-shirt. Voorzitter Hennie Henrichs overhandigde de moeder en broer van Van de Brink een plaquette en Ajax-shirt.
Cor van de Brink had een plek op de officiële Ajax-selectiefoto voorhet seizoen 1978-1979. Hij staat op de middelste rij, zesde van rechts (links van Sören Lerby). Cor van de Brink had een plek op de officiële Ajax-selectiefoto voorhet seizoen 1978-1979. Hij staat op de middelste rij, zesde van rechts (links van Sören Lerby).