Menu
Ajax eert teammanager FC Groningen

Ajax eert teammanager FC Groningen

Het eerbetoon dat Theo Huizinga ten deel viel voorafgaand aan Ajax – FC Groningen, is voor weinig clubmensen bij een tegenstander van Ajax weggelegd. De teammanager van de Groningers zwaait na dit seizoen na jarenlange trouwe dienst af. Collega-teammanager en Ajacied David Endt overhandigde de ras-Groninger na de warming-up een geschenk.

Huizinga begon in 1976 als teammanager, toen nog elftalleider geheten, bij de Trots van het Noorden. Later vervulde hij ook de functie van manager algemene zaken. ,,Theo is een echte clubman, die door alle wateren is gewassen,’’ typeert Ajax-teammanager Endt zijn evenknie bij FC Groningen. Endt leerde Huizinga in de afgelopen jaren door en door kennen rondom de wedstrijden tussen Ajax en FC Groningen. Ook als voorzitter van de vereniging van teammanagers bewijst Huizinga al lang zijn waarde. Hij werd eerder tijdens zijn afscheidsronde langs de velden ook bij Feyenoord en FC Utrecht al in het zonnetje gezet.

Daley Blind leerde Huizinga goed kennen in het halve seizoen (2009-2010) waarin Ajax de verdediger verhuurde aan Groningen. ,,Hij ving me op toen ik bij Groningen binnenkwam,’’ vertelt Blind over zijn eerste ontmoeting met de teammanager. De Ajacied bewaart goede herinneringen aan zowel Groningen als Huizinga, twee begrippen die niet los van elkaar gezien kunnen worden. ,,Theo is vrolijk en altijd zichzelf. Spelers kunnen ook altijd bij hem terecht of binnenlopen in zijn kantoor. Hij is, zeg maar, de David of Herman Pinkster van Groningen. Theo draagt bij aan het warme familiegevoel binnen Groningen.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst