Menu
Ajax eindelijk weer compleet

Ajax eindelijk weer compleet

Leuk weetje voorafgaand aan de vrijdagse oefensessie: de selectie van Ajax is deze training voor het eerst volledig compleet. Na het sluiten van de transfermarkt en de interlandperiode die daarop volgde, kon Frank de Boer aan de vooravond van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo voor het eerst met zijn definitieve spelersgroep trainen. Minimaal tot aan de winterstop komt er niemand meer bij, terwijl er ook geen spelers meer worden afgesnoept.

De spelers die op het laatste moment werden aangetrokken, Niki Zimling en Diederik Boer, waren al eerder op sportpark De Toekomst te bewonderen, maar bij al die trainingen was er weer een andere speler afwezig. Vooral vanwege interlandverplichtingen. Woensdag was het de bedoeling dat alle internationals weer terug zouden keren, maar bijvoorbeeld de IJslandse spits Kolbeinn Sigthórsson ontbrak toen. Hij had vertraging vanuit Reykjavik. Viktor Fischer ontbrak nog wel, hij is nog altijd herstellende van zijn hamstringblessure.

Op de laatste training voor het duel met Heracles werd duidelijk dat Deense nieuwkomer Niki Zimling zich zonder veel moeite lijkt te hebben aangepast aan zijn nieuwe club. Hij kan zaterdag zijn debuut maken bij Ajax. Frank de Boer: ,,Hij is fit genoeg om bij de selectie te zitten, en ik denk ook dat hij in staat moet zijn 90 minuten te spelen."

Zimling is gehaald als vervanger van Daley Blind en toonde op de training aan dat hij eenzelfde soort speler is: een tussenschakel die de bal van rechts naar links verplaatst of andersom. Waar het kan, met één keer raken, zo was te zien op de training. ,,Zimling speelde al langer door ons hoofd", vertelde De Boer na afloop van de training. ,,We hebben alleen maar goede verhalen over hem gehoord. Zijn kwaliteit en ervaring gaven de doorslag."

De training bestond uit warmdraaien met herstel- en conditietrainer Björn Rekelhof, een rondo, positiespel en partijvorm. Een kort maar krachtige training, waarin het niveau hoog laag. Dat eiste De Boer ook. Na twee nederlagen op rij en met drukke, zware weken voor de boeg – Ajax begint woensdag aan de UEFA Champions League, thuis tegen Paris Saint-Germain – is het zaak dat zijn team zich morgen herpakt tegen Heracles. Weg met die nare smaak. Op naar een reeks goede resultaten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer en Dennis Bergkamp hebben een onderonsje met Robert Muric. Frank de Boer en Dennis Bergkamp hebben een onderonsje met Robert Muric.
Niki Zimling kan zaterdag zijn debuut maken. Niki Zimling kan zaterdag zijn debuut maken.
Frank de Boer beschikte vrijdag weer over een vrijwel complete selectie. Frank de Boer beschikte vrijdag weer over een vrijwel complete selectie.
Kolbeinn Sigthórsson scoorde voor IJsland, doet hij dat zaterdag ook voor Ajax? Kolbeinn Sigthórsson scoorde voor IJsland, doet hij dat zaterdag ook voor Ajax?
Rondootje met Ricardo van Rhijn in het midden. Rondootje met Ricardo van Rhijn in het midden.