Menu
Ajax en adidas openen uniek centre

Ajax en adidas openen uniek centre

Ajax en adidas hebben vrijdag op sportcomplex de Toekomst het adidas miCoach Performance Centre officieel geopend. Het door de Nederlandse firma Verwelius gebouwde centrum bestaat uit een door een luchthal overkoepeld kunstgrasveld en bijgebouw. De luchthal – de eerste in Nederland in deze omvang – heeft een inhoud van 110.000 m3 en bevat onder meer 12.000 m2 doek en 22.000 meter staalkabels. Het adidas miCoach Performance Centre wordt in gebruik genomen door zowel de A-selectie als de jeugdselecties van Ajax.

De technologie die geïntegreerd is in het adidas miCoach Performance Centre stelt Ajax in staat om prestatiegerelateerde data te vergaren, zowel van teams als individuele spelers. De gedetailleerde data en daaruit voortvloeiende analyses worden gebruikt voor verdere optimalisatie van spelersontwikkelingstrajecten en teamtrainingen.

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax: ,,Zowel adidas als Ajax hebben innovatie hoog in het vaandel staan. We hebben elkaar op dit vlak veel te bieden, vandaar dat we de handen ineen hebben geslagen. De samenwerking biedt ons directe toegang tot kennis, ervaring en producten op het gebied van slimme trainingssystemen, waarmee wij het opleidings- en begeleidingstraject van Ajax verder kunnen professionaliseren. Met het beschikbaar maken van dergelijke technologie, ook voor onze jeugdselecties, onderscheiden we ons wederom. In Nederland, maar zeker ook internationaal.”

Paul Boerboom, General Manager van adidas Group Benelux: ,,Iedereen is het erover eens dat sportpark de Toekomst meer dan ooit het kloppend hart van Ajax moet zijn. Wij zijn er dan ook trots op dat wij met miCoach een actieve en inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan deze onderscheidende ontwikkeling van dit opleidingscomplex. Een verdieping van een traditionele sponsorrelatie.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & adidas/Robin Utrecht

Het adidas miCoach Performance Centre vanuit de lucht. Het adidas miCoach Performance Centre vanuit de lucht.
Met een druk op de knop werd het centre officieel geopend. Met een druk op de knop werd het centre officieel geopend.