Menu

Ajax en adidas verlengen contract tot 2009

Ajax en adidas hebben overeenstemming bereikt over een verlenging van het huidige partnercontract. De nieuwe verbintenis krijgt een looptijd tot en met 30 juni 2009. Over de financiële condities van de overeenkomst doen noch Ajax noch adidas nadere mededelingen.

Ajax en adidas gingen op 5 juli 2000 met elkaar in zee voor een periode van vijf jaar.

adidas geldt al meer dan 50 jaar, sinds de tijd dat oprichter Adi Dassler zijn eerste paar voetbalschoenen maakte, als het meest vooraanstaande merk in de internationale voetbalwereld. Dankzij de voortdurende aandacht voor productinnovatie is adidas erin geslaagd voetbalschoenen, -kleding en –accessoires te ontwikkelen die een bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van de sport.

Als marktleider voetbal hecht adidas er veel waarde om de goede relatie met de belangrijkste voetbalteams, -spelers en –evenementen verder uit te bouwen. adidas koestert de relatie met toonaangevende clubteams als AC Milan, Real Madrid, Bayern München, River Plate en Ajax.

Vooral dat laatste vervult Ajax’ algemeen directeur Arie van Eijden met trots. ,,Een indrukwekkend rijtje. Ajax is er zeer trots op door adidas in één adem te worden genoemd met AC Milan, Real Madrid en Bayern München. Voor Ajax is adidas een uitstekende partner. Ik ben dan ook zeer gelukkig dat Ajax in deze voor het voetbal lastige tijden zo’n goede partner als adidas zo lang aan zich kan binden.”

De trots over de nieuwe verbintenis wordt gedeeld door adidas. Erich Stamminger, als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de wereldwijde marketingactiviteiten van adidas: ,,Wij zijn er uitermate trots op dat wij onze goede en nauwe samenwerking met Ajax kunnen verlengen. Ajax slaagt er voortdurend in om zichzelf te vernieuwen en zet daarmee constant – binnen en buiten de lijnen – één van de toonzetters van het internationale voetbal. De rijke geschiedenis van de club, de aansprekende manier van voetballen en de uiterst professionele organisatie passen perfect bij adidas en vormen een inspiratiebron voor een ieder die deze prachtige sport een warm hart toedraagt. “