Menu
Ajax en Ajax Cape Town op Copa Amsterdam

Ajax en Ajax Cape Town op Copa Amsterdam

Ajax A1 en Ajax Cape Town onder 19 jaar zijn dit pinksterweekend (26, 27 en 28 mei) te bewonderen op het Gestion Copa Amsterdam. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld op de velden van FC Blauw-Wit Amsterdam.

Ajax A1 begon het Copa Amsterdamtoernooi in 2005 met een klinkende overwinning (3-0) op FC Barcelona. Tom de Mul schaarde zich onder de doelpuntenmakers. Ajax A1 begon het Copa Amsterdamtoernooi in 2005 met een klinkende overwinning (3-0) op FC Barcelona. Tom de Mul schaarde zich onder de doelpuntenmakers.

Topvoetbal en Amsterdamse gezelligheid is wat het toernooi, in elk geval volgens de organisatoren, drie dagen lang kenmerkt. Het complete deelnemersveld mag er in elk geval zijn. Naast Ajax en Ajax Cape Town verschijnen ook Werder Bremen, Glasgow Rangers, Fenerbahçe, Cruzeiro (de Braziliaanse club is titelverdediger) en Florida Soccer Alliance aan de start. De gelegenheidsselectie van FC NH completeert het deelnemersveld. FC NH is een initiatief van RTV Noord-Holland en voormalig amateurtrainer Ton Ojers. Aan het 'Copatoernooi' nemen spelers deel tot 19 jaar.

Het Braziliaanse Cruzeiro won de laatste editie van Gestion Copa Amsterdam. De Zuid-Amerikanen verdedigen komend weekeinde hun titel. Het Braziliaanse Cruzeiro won de laatste editie van Gestion Copa Amsterdam. De Zuid-Amerikanen verdedigen komend weekeinde hun titel.

Ajax is inmiddels een vertrouwd gezicht onder de deelnemende clubs aan het voormalige Blauw-Wittoernooi. In 2005 veroverde de A1 een tweede plaats. De ploeg van toenmalig jeugdtrainer John van den Brom verloor de finale nipt (1-0) van Panathinaikos. De Amsterdammers leverden met Stanley Aborah wel de toscorer van het toernooi. Kenneth Vermeer en Tom de Mul waren andere opvallende spelers in de ploeg van Van den Brom. Afgelopen seizoen moesten de Amsterdammers in de halve finale hun meerdere erkennen in Sporting Portugal. Ajax besloot het toernooi met een derde plaats.

De jeugdteams van Ajax en het Turkse Fenerbahçe spelen zaterdag de openingswedstrijd van het toernooi. De aftrap staat gepland om 13.00 uur. Later dezelfde middag (16.00) speelt Ajax Cape Town tegen FC NH. Zondag 27 mei kruisen de Ajacieden van trainer Sonny Silooy de sportieve degens met Werder Bremen (14.00) en Glasgow Rangers (18.00). De grootste talenten van de Zuid-Afrikaanse zusterclub van Ajax treffen dezelfde middag Florida Soccer Alliance en Cruzeiro. Maandag staat geheel in het teken van de finalewedstrijden.

Locatie: FC Blauw-Wit Amsterdam, Sportpark Sloten.

Routebeschrijving: A4 richting Den Haag, neem afslag 107 Sloten/Schinkel. Onderaan de afrit rechts, na 300 meter op de rotonde links. Hier staan verkeersbegeleiders om u een parkeerplaats te wijzen. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op de wielerbaan van het sportpark. De firma Connexxion rijdt met pendelbusjes over de wielerbaan zodat u niet hoeft te lopen naar de ingang.

Voor meer informatie, de kaartverkoop en het complete wedstrijdschema: www.gestion-copa-amsterdam.nl