Menu
'Ajax en ambassade promoten cultuur'

'Ajax en ambassade promoten cultuur'

De Deputy Ambassador (plaatsvervanger van de ambassadeur) van de Nederlandse ambassade in Jakarta ontving de Ajax-selectie vrijdag gastvrij in zijn woning. Wouter Plomp opende de deuren van zijn huis voor de trainers, spelers en overige stafleden. Ook vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven in de hoofdstad van Indonesië waren bij de bijzondere bijeenkomst present.

Vanwege zakenverplichtingen kon ambassadeur Tjeerd de Zwaan niet bij de bijzondere ontmoeting aanwezig zijn. Plomp toonde zich een uitstekende imterim-gastheer. Onder meer met drankjes en een uitgebreid buffet. ,,Een heel warm welkom voor dé godenzonen’’, verwelkomde de tweede man van de Nederlandse ambassade de gasten uit Amsterdam. ,,Jullie treden in de voetsporen van Oranje en Mark Rutte; zij waren hier afgelopen jaar ook.’’

Waarna de landsvertegenwoordiger de Ajacieden – misschien nog wel meer hun voorgangers in het Ajax-shirt - uitvoerig prees. ,,Het Ajax-voetbal is de hoogste kunstvorm die Holland heeft geproduceerd’’, sprak hij met een glimlach. Waarna Plomp de kerntaken benadrukte van zijn ambassade. ,,Als ambassade zijn we er om landgenoten te helpen die hun paspoort kwijt zijn. Daarbij proberen we Nederlandse bedrijven te helpen. Bovendien hopen we de Nederlandse cultuur te promoten.’’ De boodschap was helder: juist op dat laatste vlak zijn de Ajacieden regelmatig hulpvaardig.

Edwin van der Sar reikte een Ajax-shirt uit aan Wouter Plomp, plaatsvervangend ambassadeur van Nederland in Indonesië. Edwin van der Sar reikte een Ajax-shirt uit aan Wouter Plomp, plaatsvervangend ambassadeur van Nederland in Indonesië.

Edwin van der Sar bedankte Plomp voor zijn enthousiaste woorden met een mooi geschenk. Ajax’ directeur marketing overhandigde de Deputy Ambassador een Ajax-shirt. ,,Zo’n ontvangst is zeker leuk’’, complimenteerde ook Frank de Boer de Nederlandse ambassade. ,,Het biedt ook afleiding in zo'n trainingsweek. Mooi dat we zo gastvrij worden ontvangen.’’

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Frank de Boer bleek ook populair bij Nederlanders in Jakarta. Frank de Boer bleek ook populair bij Nederlanders in Jakarta.
Edwin van der Sar in gesprek met Wouter Plomp. Edwin van der Sar in gesprek met Wouter Plomp.
Veel Ajax-sfeer tijdens de ontvangt bij de Deputy Ambassador. Veel Ajax-sfeer tijdens de ontvangt bij de Deputy Ambassador.
In de typische huiskamersfeer mixten de Ajacieden met de Nederlanders in den vreemde. In de typische huiskamersfeer mixten de Ajacieden met de Nederlanders in den vreemde.