Menu

Ajax en Amsterdam ArenA kiezen partners in kunstgrasproject

Edel Grass, Thiolon Grass/Koninklijke Ten Cate en Rubber Recources zijn de partners waarmee Ajax en Amsterdam ArenA een samenwerkingsverband zijn aangegaan voor het kunstgrasproject. Einddoel van het project is de Amsterdam ArenA binnen drie jaar te voorzien van een kunstgrasveld dat minimaal de kwaliteit heeft van natuurgras.

Vaste bespeler van het gras in de Amsterdam ArenA is naast Ajax het American Footballteam Amsterdam Admirals. Het kunstgras in de ArenA zal dan ook moeten voldoen aan de eisen die door overkoepelende instanties als FIFA, UEFA, KNVB en NFL worden gesteld.

Het streven is binnen drie jaar een kunstgrasveld in de Amsterdam ArenA te realiseren.

In het projectteam fungeren Ajax en Amsterdam ArenA als opdrachtgevers. Edel Grass is gekozen als de hoofdaannemer voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van de kunstgrasvelden. Thiolon Grass/Koninklijke Ten Cate produceert de kunstgrasvezel en de 'carpet backing'. Rubber Recources tenslotte levert het vulmiddel Ecorr ® Infill Pro, de rubberkorrels waarmee het veld zal worden opgevuld.

Begin dit jaar heeft Ajax de pilotstatus voor het spelen van officiële wedstrijden op kunstgras aangevraagd. De KNVB heeft dit verzoek ingediend bij de UEFA en een inventarisatie gemaakt onder de Nederlandse Betaald Voetbal organisaties. De clubs hebben aangegeven over meer informatie te willen beschikken. Bovendien was men het niet onverdeeld eens met het voorgestelde moment van invoering.

Ajax wil kunstgras verenigingsbreed invoeren. De projectgroep streeft daarom naar een gefaseerde aanleg van kunstgrasvelden. Dit geeft alle betrokken partijen voldoende mogelijkheid voor het opdoen van ervaringen en het verstrekken van informatie.

Voor januari 2002 moet het bestaande kunstgrasveld op De Toekomst, Ajax' opleidingscentrum, worden vervangen door de nieuwste generatie kunstgras. Bovendien krijgen in die fase de sporthallen van de Amsterdam ArenA en De Toekomst een nieuw kunstgrasveld. Voorjaar 2002 wordt kunstgras aangelegd op het trainingsveld bij de Amsterdam ArenA.

Het project voorziet in de slotfase in een kunstgrasveld in de Amsterdam ArenA. Voor het eindtraject wordt een periode van maximaal drie jaar uitgetrokken.