Menu
Ajax en ArenA intensiveren samenwerking

Ajax en ArenA intensiveren samenwerking

De directies van AFC Ajax en Amsterdam ArenA, vertegenwoordigd door Maarten Fontein en Henk Markerink, hebben overeenstemming bereikt over het intensiveren van de bestaande samenwerking.

Maarten Fontein, Henk Markerink en Jeroep Slop (vlnr.) bezegelen de samenwerking met een handdruk. Maarten Fontein, Henk Markerink en Jeroep Slop (vlnr.) bezegelen de samenwerking met een handdruk.

Vrijdag tekenden beide directies daartoe een nieuwe overeenkomst.

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst omvat drie doelstellingen:

1. Verbetering van de dienstverlening aan de supporters
2. Verhoging inkomsten
3. Besparing kosten

De overeenkomst maakt het mogelijk om op commercieel en operationeel gebied als ook op het gebied van facilitair en vastgoed een aanzienlijke verbetering van het resultaat te behalen. Onder commercie vallen o.a. ticketing, sponsoring en merchandising. Operationeel zal samenwerking in wedstrijdvoorbereiding en –uitvoering een speerpunt zijn. Voor facilitair en vastgoed geldt dat gebouwbeheer en inkoop producten en diensten de meeste aandacht zullen krijgen. Daarnaast is de huurovereenkomst marktconform gewijzigd.

Algemeen directeur Ajax Maarten Fontein is erg tevreden met de zojuist gesloten overeenkomst: ,,Dit is een goed voorbeeld van hoe je samen sterker bent en de stadionbezoeker van nog betere dienstverlening kunt voorzien. De overeenkomst zorgt voor nieuwe kansen en zal ons, als club, in de nabije en in de verre toekomst veel gaan opleveren.''

Amsterdam ArenA directeur Henk Markerink sluit zich bij Fontein aan: ,,Het was al enige tijd duidelijk dat wij onze band wilden intensiveren. Door meer en betere samenwerking zijn we in staat een ‘win-win’-situatie te creëren op gebied van kostenverlaging en inkomstenverhoging. Daarbij staat ook voor ons een verbetering van de dienstverlening naar de supporters voorop.''